Vije-sti

Napravi Mi Dete predstavljaja šareni novi videospot

Napravi Mi Dete predstavljaja šareni novi videospot "Napoleon"

Napravi Mi Dete je četvoročlani all-girl bend iz Slovenije, predvoden sa strane Katarine Rešek, alias Kukle Kesherović, koja je nakon zamjene svih članova kolektiva i jednogodišnjeg solo projekta, oko sebe skupila novu šarenoliku žensku družinu (Etian Nedić, Jelena Rusjan, Neja Tomšič).

U novom videospotu za pesmu  "Napoleon", koji  govori o nasilnom odnosu izmedju dvoje ljudi, čiji rezultat prouzrokuje dugoročno nasilje do samoga sebe, posmatramo osobnu priču djevojke koja je u potrazi za ljubavlju. Videospot se također bavi pitanjem seksualnog identiteta i zaključuje da je svijet oduvijek bio muški, a takav će ostat i ubuduće, ako žene nastave da ga gledaju kroz oči muškaraca. Videospot je režirala Kukla, vođa benda Napravi Mi Dete (skraćeno NMD), koja inspiraciju crpi iz senzualnosti filmova kineskog režisera Wong Kar Waia i starog balkanskog običaja Lapot.

Napravi Mi Dete je eklektična mešavina pop minimalizma i samoprozvanog " Gangsta Geisha Pop" žanra, koji pjeva o oružju i ljubavi. Na koncertima svoj unikatni glazbeni izraz bend uspješno dopunjuje  kroz neobičnan i vizualno bogat scenski nastup.

Napravi Mi Dete je šljokičasto osvježenje na slovenskoj glazbenoj sceni.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni