Vije-sti

Yogi Lonich gost Akustike u Rockmarku

Yogi Lonich gost Akustike u Rockmarku

Svjetski priznati gitarist i producent Yogi ove godine objavljuje svoj novi studijski album. Upravo je to povod njegovog nastupa u sklopu Akustike u Rockmarku, u utorak, 18. veljače!

Svojom koncertnom minijaturom u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark Yogi će uživo predstaviti svoj prvi službeni solo-album u Hrvatskoj, do sada najavljen singlovima "Got You Where I Want You" i "Love You Every Day".

Svoje akusticiranje najavljuje riječima: "Uzbuđen sam zbog ovog nastupa u Rockmarku, 18. veljače! Na perkusijama će mi se pridružiti Damir Šomen, i izvest ćemo pjesme s mog novog albuma, ali i neki meni dragi cover. Vidimo se na Akustici!"

Glazbeni životopis Yogija Lonicha ispunjen je suradnjama s raznim svjetskim imenima, kao što su Chris Cornell, Melissa Etheridge, Yusuf Islam (Cat Stevens), Alanis Morissette, Booker T Jones, Meredith Brooks... 30 godina je proveo u Los Angelesu, da bi se prije nekoliko godina doselio u Hrvatsku, odakle vuče svoje obiteljske korijene. Hrvatska publika se s ovim glazbenikom već mogla upoznati, što uživo kroz njegove samostalne koncerte, a što kroz suradnje s brojnim domaćim glazbenicima. 

Kada nije na turnejama diljem svijeta, stvara autorsku glazbu te i sam ističe kako mu u posljednje vrijeme najviše odgovara zvuk blažeg blues-rock tona. Upravo je takav i njegov novi solo album, čiju objavu će proslaviti mini-koncertom u sklopu Akustike u Rockmarku. Kako je i sam već najavio, na pozornici će mu se pridružiti Damir Šomen.

Akusticiranje uz Yogija održat će se u utorak, 18. veljače, s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan! Vidimo se u Berislavićevoj 13!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni