Vije-sti

Nina Romić i Rebel Star predstavljaju pjesmu

Nina Romić i Rebel Star predstavljaju pjesmu "Dobrodošla u mrak"

Nina Romić i Milan Glavaški udružili su svoje talente i osjećaje da vam predstave singl "Dobrodošla u mrak". Pjesma je Ninin demo na koji je Milan dodao Rebel Star atmosferu i aranžman, a kompletna suradnja realizirana je tijekom izolacije.

Karizmatična Nina Romić već neko vrijeme radi na novim pjesmama koje će se pojaviti na petom studijskom albumu, dvije godine nakon zadnjeg albuma "Sloboda" (Aquairus, 2018), a evo kako objašnjava nastanak pjesme: „Dobrodošla u mrak“ nastala je u jedno poslijepodne u samoći moje sobe. Naravno, izolacija je učinila da poteče tako brzo. Tema je nešto što me, vjerujem kao i ostale, jako intrigira u posljednje vrijeme, uranjanje u različite slojeve sebe. Ova cijela situacija je učinila da svi malo stanemo na loptu i natjerala nas da naučimo disati u svom tijelu. I tu se otvaraju mnogi prostori, većinom neočekivani. Neko sam vrijeme bila zaokupljena radom na novom albumu i pjesmama, par mjeseci prije svega ovoga s bendom sam radila na aranžmanima, a ova situacija je stavila pauzu na sve naše aktivnosti na probama. Sve što sam imala su bile snimke s probi s mobitela, pa sam odlučila i složiti mini sobni studio da mogu na taj način zabilježiti svaku ideju koja mi dođe, i one pjesme na kojima smo radili snimiti malo bolje. I slati mojim prijateljima u bendu."

Neumorni Milan Glavaški je 15. travnja objavio peti „Rebel Star“ album, "Demone" (Pop Depresija), nakon pet godina diskografske pauze. Kuriozitet je da je kompletan album potpuno sam napravio u svom kućnom studiju. Što se suradnje sa Ninom tiče, za njega nije bilo dileme: Nina i ja se znamo dugo i više puta smo razmijenili komentare kako glazbom jedno drugo inspiriramo. Bilo je planova da zajedno nešto otpjevamo na koncertima, ali se nisu ostvarili. Nina me je pozvala da sudjelujem na online koncertu u sklopu "Začarane Močvare" i u to vrijeme sam čuo demo snimku "Dobrodošla u mrak" i tražio da mi pošalje snimku glasa bez ikakvih promjena jer je demo sjajno otpjevala. I tako, samo na glas sam naknadno dodao Rebel Star. Odlučio sam da zvuk bude vjeran rock himnama iz kasnih šezdesetih, više ljudi je komentiralo da podsjeća na Jefferson Airplane. Uz to sam pjesmu podijelio na tri cjeline da je razbijem i razvijem. Bilo mi je super da radim na tuđem materijalu kao producent i nadam se da ćemo Nina i ja ovo izvesti uživo. Glasno!

Pjesma "Dobrodošla u mrak" dostupna je za preslušavanje na Youtube kanalu Pop Depresije i preuzimanje za "plati koliko želiš" na Bandcampu, a od 22. svibnja i na svim ostalim digitalnim platformama.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni