Vije-sti

Nova imena Regius festivala

Nova imena Regius festivala

Sajsi MC, Cold Snap i Babilonska nova su imena s lineupa ovogodišnjeg devetog izdanja Regius festivala u Šibeniku. Oni se pridružuju već objavljenima - reperu Stoki, mađarskom Linkin Park tribute bendu Piknik Park i DJ Rofellosu, koji će od 12. do 14. srpnja nastupati na novoj Regius lokaciji – rt i kamp Martinska nasuprot Šibenika.

Sajsi MC trenutačno je jedna od najaktualnijih ženskih hip hop umjetnica u regiji, a nastup na devetom Regiusu bit će joj prvi u Šibeniku. Beogradska reperica koja je na sceni već 10 godina, obilježila je svoju karijeru melodičnim plesnim hitovima s provokativnim britkim tekstovima. Iza sebe ima 2 EP-a i 4 studijska albuma, zadnji izdan prošle godine naziva „Rad, rad i samo bleja“, te mnoštvo nastupa po najvećim regionalnim festivalima. Poznata je po svojim live nastupima, a šira javnost upoznala ju je nakon suradnje sa Severinom na hit singlu Silikoni.

Cold Snap jedan je od najpoznatijih i najdugovječnijih hrvatskih metal sastava, a u 16 godina aktivne  karijere prvi put dolaze u Šibenik upravo na Regius festival. Ova Varaždinska petorka iza sebe ima više od 400 nastupa diljem Europe, 5 europskih turneja, 4 studijska albuma i više od 15 video spotova, a binu su dijelili s bendovima Limp Bizkit, Soulfly, Disturbed, Blind Guardian i Flogging Molly. Prošle godine izdali su svoj hvaljeni album „All Our Sins“ koji će uz presjek  bogate karijere predstaviti ovo ljeto u Šibeniku.

Babilonska ćuli uši prema čudnovatim jazzerima, hip hopu i rifovlju iz najdubljeg grotla pakla. Time se bavi na frekvenciji Radio Studenta i u KSET-u, gdje organizira ZEZ, festival eksperimentalne glazbe i sound arta. S ekipom je pokrenula Subtilno, klupsku večer za ljubitelje brzih bass ritmova. Jedino pravilo za njene setove je šarenilo stilova i žanrova uvijek posluženo s daškom etna, i kada je prikladno, šakom basa. Prošle godine je skupila poker festivala na kojima je nastupala – Velvet, Seasplash, GnG i Ferragosto, a nastup na ovogodišnjem Regiusu bit će joj također prvi u Šibeniku.

Preko 20 izvođača nastupit će ovo ljeto na Regiusu, koji ove godine, uz bogat glazbeni program široke lepeze alter žanrova, svim posjetiteljima nudi i 4 dana besplatnog kampa u gustoj borovoj šumi kampa Martinska.


Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 90 kn mogu se kupiti na svim Entrio prodajnim mjestima u HR ili online sustavu.


 

 

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni