Vije-sti

Novi album Radio Aktiva

Novi album Radio Aktiva

Pulsko-zagrebački ska rock sastav Radio Aktiv predstavlja dugoočekivani, drugi studijski album Stvarnost između reklama, koji donosi autorski, svirački i produkcijski napredak u odnosu na hvaljeni prvijenac Grije nas isto sunce (Aquarius Records / Spona, 2012.).

Album je najavljen singlovima “Isto sunce” i “Jure, žure”, a sadrži trinaest autorskih pjesama na hrvatskom jeziku. Kao i na debitantskom albumu, produkciju potpisuje mladi perspektivni producent Mark Mrakovčić, a po prvi puta su u produkciji sudjelovali i članovi benda Branimir Čubrilo i Korado Vidulin. Dizajn naslovnice je djelo Laure Bosazzi i Sanje Tušek.

Album obiluje ritmičnim pjesmama društveno-osobne tematike, a kao što naslov sugerira, nudi nam djelić „stvarnosti“ u suvremenom svijetu iskrivljenih i površnih vrijednosti, s velikom dozom  pozitivizma iz perspektive Radio Aktiva.

Branimir Čubrilo, vokal Radio Aktiva, kaže:

Nakon iznimno dobrog prijema našeg debitantskog albuma, podigli smo ljestvicu očekivanja i prihvatili izazov opravdati ista u glazbenom, produkcijskom i tekstualnom smislu, u čemu smo, nadam se, uspjeli. Uživali smo stvarajući i snimajući nove pjesme te vjerujemo da će se i naša publika u njima pronaći i zajedno s nama uživati na našim koncertima kao i do sada.

Radio Aktiv je još 2011. godine, kao demo bend, privukao pažnju na sebe pobjedama na dva najveća hrvatska demo festivala – HGF demo festival i HR demo klub. Debitantski album Grije nas isto sunce (Aquarius Records / Spona, 2012.) je opravdao očekivanja publike , kritike i struke te Radio Aktivu donio nominaciju za Porin u kategoriji Najbolji novi izvođač 2013. te Fender Mega muzika nagradu za najbolji mladi bend iste godine.

Album je u potpunosti dostupan za poslušati na YouTubeu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni