Vije-sti

Novi singl i spot Tomislava Golubana -

Novi singl i spot Tomislava Golubana - "Vlak vozi"

Nakon 4 nagrade Porin i nastupa u 20 različitih zemalja, Tomislav Goluban, glazbeni ambasador Zagorja, snimio je svoj osmi studijski album naslovljen "Kaj blues etno". Vlak je Golubanova vječna inspiracija, pa je shodno tome za prvi singl izabrana pjesma "Vlak vozi", koja tematizira prolaznost i brzinu života, uspone i padove te mračne tunele nakon kojih ipak dođete na sunčani brijeg.

Za singl "Vlak vozi" je snimljen i videospot tijekom kojeg Goluban brzo izmjenjuje instrumente, a nije riječ samo o usnim harmonikama. U njemu je, u režiji Jeronima Marića, vlak kao glavni motiv pomalo karikiran drvenim dječjim vlakićem.

Kroz povijest vlak se u blues svijetu smatrao sredstvom za odlazak u bolji život (bijeg iz ruralne delte k urbaniziranom sjeveru). Sličnu ulogu, pogotovo tijekom druge polovice prošlog stoljeća, zagorski je cug odigrao za žitelje Krapinsko-zagorske županije. Vozio ih je u glavni grad na posao, kupovinu, provod...

Singl i videospot "Vlak vozi" su samo još jedna "luda crtica" kojom Goluban traži paralelu između američkog bluesa i zagorske tradicijske glazbe, a njegov autorski dodir u svakoj pjesmi savršeno spaja ove dvije različitosti u kvalitetan i pozornosti vrijedan etno zvuk.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni