Vije-sti

Objavljena kompilacija

Objavljena kompilacija "Velika rock eksplozija #8"

Tri dana uoči ovogodišnje, osme po redu Velike rock eksplozije, objavljena je kompilacija Velika rock eksplozija #8, koja sadrži 18 pjesama - devet pjesama izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju festivala te devet bonus pjesama bendova koji su nastupili na prethodnim izdanjima Velike rock eksplozije. Zanimljivo je da od osamnaest pjesama na kompilaciji, njih čak deset do sada nije službeno objavljeno, a ostale su objavljene tijekom ove godine pa izdanje obiluje brojnim glazbenim novitetima.

Ove se godine Velika rock eksplozija održava u zagrebačkom klubu Hard Place od 08. do 10. listopada., a u tri festivalska dana će nastupiti ukupno devet izvođača. U četvrtak, 08. listopada nastupaju mlade snage ovogodišnje Velike rock eksplozije - pobjednici ovogodišnjeg HGF demo festivala Mr. Albino, energični "kvartcore" bend iz Zaprešića Donkey Hot i iznimno mladi zagrebački sastav Gospođa. Petak, 09. listopad je rezerviran za pulsko-zagrebačku rock-ska-reggae grupu "Radio Aktiv", koja iza sebe ima dva studijska albuma i brojne nagrade; odličan poluakustični sastav Sebastian Doe i Halter Ego - mlade zagrebačke punk-rockerice koje svoju muziku od milja nazivaju "Halternativni partvišcore". U subotu festival zatvara legendarno Kopito s otoka Visa, a uz njih će nastupiti i splitsko-imotski jazz/gypsy/swing glazbenici Repassage te beskompromisni zagrebački punk-rock kvartet Ministarstvo napada.

Karte u pretprodaji koštaju 20 kuna, na dan koncerta 30 kuna, a mogu se kupiti na šanku Hard Place-a, Dirty Old Shopu, Aquarius Music Shopu u Varšavskoj i Rockmarku.

01. RADIO AKTIV - PAR MINUTA LJETA
02. MINISTARSTVO NAPADA - ZLATNA LUTKA
03. DONKEY HOT - IMAM SVE (U KVARTU)
04. HALTER EGO - VOŠTANE FIGURE
05. MR. ALBINO - MY SENSES
06. SEBASTIAN DOE - ISABELLE
07. GOSPOĐA - PROFESORICA
08. REPASSAGE - KARAVANA
09. KOPITO - KAŠTIGA

BONUSI:    
01. GRETTA - DALEKO JE
02. SVEMIR - ZMAJEV DAH 
03. FILIP KOZLICA - LAIKA
04. DOSH LEE & K3P - BIJELI ZEKO
05. U POL'9 KOD SABE - BAJK
06. LUXUS LORD - I NA KRAJU
07. KREŠO I KISELE KIŠE - DUBO
08. ŠĆIKE Feat. ALEN VITASOVIĆ - GROŽNJANA GRADA
09. TOMISLAV GOLUBAN & NEBOJŠA BUHIN - WRONG PATCH

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni