Vije-sti

Odličan novi spot grupe Slow Motion Suicide

Odličan novi spot grupe Slow Motion Suicide

Sve popularniji bend Slow Motion Suicide objavio je pjesmu "Revolution", drugi singl s albuma prvijenca. Singl prati i spot snimljen pod redateljskom palicom Vedrana Rape, a radi se o videu potpuno drugačijem od onoga na što je publika navikla kod domaćih bendova.

Veliki filmski set i fantastična izvedba članova benda čini spot posebnim i autentičnim, a osim toga, glavna atrakcija u videu je plesačica Nina Bunjevac. Osim Nine, u spotu glumi i Srećko Vučić, glumac koji se pojavio u filmovima "Domoljub", " Ljudožder vegetarijanac" i "Broj 55". Autor pjesme je pjevač benda Nikša Lovrinić, koji je objasnio i ideju iza spota.

"Htjeli smo napraviti kontrast ljudskog tijela kroz mračnu i površnu prizmu te pokušati se malo odmaknuti od klasičnih spotova koje inače bendovi rade po pitanju vizuala. Također, želja nam je bila zadržati narativu i poruke koju smo htjeli prenijeti. Dublju poruku i arhetipove ne bih otkrivao, to je na publici da otkrije nakon što pogleda spot", kaže Nikša.

Nakon odličnog koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture u veljači ove godine, bend je prije nekoliko dana prvi put nastupio u Srbiji (Beograd i Novi Sad) te u Osijeku. Planiraju i europsku turneju na jesen ove godine, a više detalja će objaviti uskoro.

Album prvijenac objavili su krajem prošle godine i možete ga nabaviti na njihovoj Bandcamp stranici, a kritika ih opisuje kao "novu hrvatsku rock grupu koja zvuči kao nova američka rock atrakcija". Slow Motion Suicide su: Nikša Lovrinić (vokal), Marko Kostić (gitara), Ana Kovač (bas) te Igor Kruc (bubnjevi).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni