Vije-sti

Odličan Vikend u Vintageu: Stones, RATM i Mayhem

Odličan Vikend u Vintageu: Stones, RATM i Mayhem

Ovaj vikend u Vintage Industrial Baru donosi dva tribute koncerta, Rage Against the Machine u petak i The Rolling Stones u subotu dok u nedjelju dolaze black metal legende Mayhem. Više informacija o pojedinačnim danima u nastavku.

Petak 7.4.2017.
Rage Against the Machine Real Tribute

Vintage Industrial u petak 7. travnja u svoje prostore dovodi Rage Against the Machine Real Tribute.
Riječ je o senzacionalnom tribute projektu koji uživo izvodi sve najveće hitove grupe Rage Against The Machine; Killing In The Name, Bullet In The Head, Know Your Enemy, Bulls On Parade, Guerrilla Radio, Sleep Now In The Fire, Testify... A, uz to, njihov scenski image je u potpunosti istovjetan originalnom bendu.
RATM Real Tribute uz to pazi da je su i zvuk i izvedba na najvišem nivou!

Stoga, u petak 7. travnja cijela noć bit će posvećena jednom od najvećih bendova koji su obilježili 90-e godine!
Početak nastupa 23:30 h, a početak vikend programa 22:00 h. Ulaz 20 kn, 10 kn studenti. Ulaz do 22 sata je besplatan.

Subota 8.4.2017.
The Rolling Stones Tribute: Telefon Blues Band & gosti

Povodom izlaska novog CD-a Blue & Lonesome i izložbe u Chicagu 15.04. pod nazivom Exhibitionism - The Rolling Stones, koja je uvod u svjetsku turneju, grupa Telefon Blues Band s gostima odsvirati će koncert posvećen njihovoj glazbi.

Kao najveći rock band na svijetu koji početkom iduće godine slavi nezamislivih 55 godina postojanja još uvijek svojim pjesmama dočarava neuništivost rock glazbe.Mnogim muzičarima bili su uzor, po dobrim i lošim stranama, ali njihovu glazbu moraš doživjeti kao provokativnu i strastvenu. Upravo zbog toga oni su sastav koji je već uzor i trećoj generaciji rock muzičara i poklonika.

Telefon Blues Band je jedan od naših najboljih i najdugovječnijih rock session sastava čiji su članovi poznati glazbenici koji su svirali u grupama: Time, Nirvana, Parni valjak, Aerodrom, Majke itd. Vedran Božić - gitara, vokal, Tomas Krkač - bas, vokal, S. Pintarić Pišta - bubanj, Danko Krznarić - klavijature, vokal.

Njihovi gosti bit će: Srđan Jug - vokal, poznat kao zagrebačko-splitski Jagger, zatim Vjeran Plavčić, Danilo Šerbedžija, Vatroslav Mlinar (iz grupe Greaseballs) i Miro Dimić - 4 Town Blues Band, Pop Rock Akademija - Sisak.
Početak nastupa 23:30 h, a početak vikend programa 22:00 h. Ulaz 20 kn, 10 kn studenti. Ulaz do 22 sata je besplatan.


Nedjelja 9.4.2017.
Mayhem & Inferno

Vladari i jedni od osnivača tvrdokornog underground black metal pokreta, Mayhem dolaze u nedjelju 9. travnja u zagrebački Vintage Industrial Bar u sklopu svoje europske turneje. Na ovoj turneji će po prvi puta u cijelosti odsvirati svoj kultni album "De Mysteriis Dom Sathanas" iz 1994. koji se svrstava među najbitnija izdanja ekstremnog metala tj black metala i udario je temelje za stotine novih bendova koji su svoj stil kreirali baš po uzoru na ovo izdanje.

Mayhem dolaze iz Norveške i predstavnici su drugog vala black metala koji je krenuo iz hladne Norveške početkom devedesetih i uz njih se vežu mnoge kontroverzne priče. Na sceni su preko tri desetljeća i iza sebe su ostavili pet studijskih albuma. Od 2012. godine djeluju u postavi Attila Csihar (vokal), Necrobutcher (bass), Hellhammer (bubanj), Teloch (gitara) i Charles Hedger (gitara).

Kao goste Mayhem dovode sve popularniji češki black metal band Inferno koji na ovoj turneji predstavljaju svoj sedmi album "Gnosis Kardias (Of Transcension and Involution)" koji je od strane kritičara proglašen za jedan od najboljih black metal albuma u novije vrijeme.

Cijena ulaznica iznosi 150 kn te 170kn na ulazu. Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima, u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing & Tattoo Studio – Gundulićeva 31, Rockmark – Berislavićeva 13, Vallhala Metal Bar – Radićeva - 25. U Rijeci: Dallas Music Shop - Splitska 2A, ON PAROLE - http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem www.eventim.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni