Vije-sti

Olafur Arnalds live s najvećom produkcijom do sada - u Tvornici kulture

Olafur Arnalds live s najvećom produkcijom do sada - u Tvornici kulture

Cijenjeni islandski producent i multi-instrumentalist Ólafur Arnalds premijerno s bendom i velikom produkcijom dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 21. studenog.

Jedan od najpoznatijih svjetskih skladatelja ugled je stekao spajanjem neo klasične glazbe s elementima post rock, pop i elektronike. Olafur Arnalds dolazi u pratnji punog benda predstavljajući izuzetan aktualni album "re:member". Donoseći najveću produkciju, Zagreb će moći vidjeti jedinstveni nastup s punim bendom kojeg uz Arnaldsa čini gudački kvartet i perkusionist, dok je on na pianu i sintisajzerima.

Donosimo najveću produkciju koju sam ikada imao na turneji do sada, ali cijeli koncert ipak ostavlja dojam intimnosti. Na pozornici je šest osoba, a svirat ćemo većinom materijale s mog novog albuma “re:member” uz selekciju pjesama s gotovo svih mojih albuma.

 

 

Središnji dio live nastupa su i dva samostalna generativna piana koja su pokretana posebno razvijenim programom STRATUS i svaki put sviraju pomalo drugačije. Show je upotpunjen posebnim osvjetljenjem, a dio njega je povezan s programom koji kontrolira Ólafurova dva piana čime je svaki nastup jedinstveno iskustvo.

Umjetnik, skladatelj i producent koji spaja emocije i tehnologiju, vlasnik nekih od najboljih glazbenih djela atmosferičnog popa i amijentalne elektronike, nakon gotovo dvogodišnjih solo turneja po Europi, SAD-u i Australiji sada s bendom donosi novi show kojeg hvali publika i kritika. Zagrebački koncert bit će jedna od posljednjih prilika da ga se vidi na europskoj turneji koja ga u posljednjem dijelu vodi u Englesku, Švicarsku, Njemačku, Poljsku, Češku, Srbiju, s rasprodanim nastupima u koncertnim dvoranama Pariza i Berlina. Nastup u Tvornici kulture bit će jedinstvena prilika čuti ovog genijalca s bendom na intimnijem nastupu.

Olafur Arnalds ima široki katalog, od skladanja soundtracka za BBC seriju “Broadchurch” za koju je dobio nagradu BAFTA, The Chopin Project s kojim istražuje klasičnu glazbu ili Island Songs zbog kojeg je putovao po Islandu i surađivao s glazbenicima. Glazbeni put je počeo kao bubnjar za islandske metal bendove, a otpočeo je karijeru u potpuno novom žanru 2007. uz genijalne albume poput “Eulogy For Revolution” i “For Now I Am Winter”.  Osnovao je eksperimentalni techno duo Kiasmos, surađivao s Nilsom Frahmom, objavio niz solo EP-jeva, a suradnje na filmovima i serijama značajno su lansirale njegovu karijeru.

Službeni četvrti solo album “re:member” predstavlja najznačajniju manifestaciju Arnaldsove glazbene vizije, a slušatelje vodi kroz razne osjećaje. Može se zamjetiti svaki djelić njegovog rada i utjecaji glazbenih žanrova, kompozicije, soundtrackovi, zvukovi iz prirode, a album je živ i stalno se kreće, jer svaki put čujete nešto novo.

 

Ulaznice

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 150 kn, a na sam dan koncerta, ako ih ostane, bit će 180 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni