Vije-sti

One Possible Option o nastupu na dodjelama nagrada Rock&Off:

One Possible Option o nastupu na dodjelama nagrada Rock&Off: "Ta večer nam je bila jako potrebna"

Riječki bend One Possible Option prošle je godine objavio hvaljeni album "No King", a singl "Breathe" izveli su uživo na ovogodišnjoj dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off u Tvornici kulture. Večer koja je po mnogima bila tračak nade u ovim neobičnim vremenima komentirali su i dečki iz benda.

Kod svih prisutnih se osjetilo neko olakšanje pa makar na jednu večer, mislim da je samim time ove godine na Rock&Offu bila posebna atmosfera, barem smo mi osjetili nekakvo zajedništvo i podršku. Za nas kao bend, svirka je značila puno, pogotovo iz razloga što nam se puno toga dogodilo otkako je krenula pandemija, album, spotovi, odlične recenzije, nagrade i skoro sve što se moglo dogoditi, osim samih koncerata, mislim da nam se čak sve to činilo pomalo nestvarno dok se napokon nismo popeli na binu u Tvornici, ta večer nam je bila jako potrebna - istaknuli su One Possible Option.

Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off nastupili su Alejuandro Buendija, BluVinil, Boris Štok, Irena Žilić, Je Veux, Mark Mrakovčić, Nika Turković, One Possible Option i Zvjezdan Ružić. Svi koncerti uskoro će biti dostupni na službenom YouTube kanalu Rock&Off-a.


Podsjetimo, Je Veux je trijumfirala na dodjeli nagrada te je kući otišla s čak četiri kipića. Osvojila je nagrade u kategorijama "Album godine", "Pjesma godine", "Veliki prasak godine" te za "Pop&Off" izvođača godine. J.R. August je dobio nagradu za "Rock&Off" izvođača godine, Alejuandro Buendija dobio je titulu "Rap&Off" izvođača godine, "Elektro&Off" izvođač godine je pocket palma, Chui su odnijeli pobjedu u "Jazz&Off" kategoriji, dok je "Iskonova nagrada publike" pripala Goranu Baretu i njegovim Majkama. Nagrada "Koncertnog izvođača godine" pripala je svima koji su bili nominirani. Stručna komisija tako je odlučila zbog protekle godine, koja je zaista bila zahtjevna za sve glazbenike. ABOP, Damir Urban, Jonathan, J.R. August i Porto Morto uspjeli su održati koncerte u ekstremno teškim uvjetima te su unatoč pandemiji koronavirusa održali živom svoju glazbu i razveselili publiku.

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, organizator nagrade je Unison, koproducenti su Tvornica kulture i Unison te glavni sponzor Iskon.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni