Vije-sti

Otrovna Kristina -

Otrovna Kristina - "Vrata moći"

Otrovna Kristina

Iz oblaka dima i alkemijskih para izronila je Otrovna Kristina. Ona je vječni ljubitelj opasnog zvuka i strastveno promiče sve istinske vrijednosti rocka.

Od kako su 10. ožujka izbacili svoj prvi singl, "Sa svima si bila", automatski sam ih dodao u svoju interest list. Dok mi se mozak još negdje u podsvjesti mučio s refrenom prvog singla, u međuvremenu su izdali i drugi singl, "Poljubi me u treće oko", nakon kojeg sam odlučio kontaktirati bend ne bih li saznao više infomacija o članovima, planovima i svirkama. No, odmah na prvu, očitali su mi lekciju satiričnim kratkim i jasnim odgovorom: "Nema informacija. Misterija. Ne spominju se nikad imena. Samo je glazba bitna."

Pa kad je već tako, toga ću se onda i držati. Otrovna Kristina baca nas u neka prošla ex-Yu vremena ne samo načinom sviranja, produkcijom pjesama već i samim cover artworkom koji nostalgično vapi za Jugotonom. Spoj sevdaha i arhaičnog rocka 70-ih kao da se reinkarnirao u dosadašnjim ostvarenjima Otrovne Kristine. Do sada su izdali tri singla, dva već gore spomenuta, "Sa svima si bila", "Poljubi me u treće oko" te posljednji i meni najdraži "Vrata moći". Ako ikada svoja vrata opet otvori legendarni glazbeno-scenski centar Kulušić, ovo je definitivno prigodan bend za oživljavanje tog prostora.

Dakle, riječ je o bendu koji je uspješno vratio nostalgiju, oživjeo i započeo nadu u povratak starog dobrog rocka. Iako ih dosad nismo imali prilike slušati uživo, prve svirke možemo očekivati tek tijekom travnja 2015., a do tada će izbacivati singlove po nekom suludom i misterioznom matematičkom algoritmu učestalosti.

http://www.youtube.com/watch?v=IxQh4c6rNDo

Tekst: Luka Budiša

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni