Vije-sti

Otvorene su prijave za treći Karlovačko Rock Off

Otvorene su prijave za treći Karlovačko Rock Off

Otvorene su prijave za glazbenike treće generacije Karlovačko RockOff festivala koji će se održati ove jeseni u Zagrebu.

Natječaj traje do 10. lipnja i otvoren je za mlade glazbenike rock i off usmjerenja koji će se sudjelovanjem na festivalu predstaviti široj javnosti, uz intenzivnu medijsku i radijsku kampanju, a sve će kulminirati serijom koncerata u Zagrebu na jesen.

Karlovačko RockOff  glazbena je platforma koja predstavlja suradnju nove hrvatske glazbe i Karlovačke pivovare. Glavni cilj Karlovačko RockOffa je pružiti mogućnost novim talentiranim izvođačima da predstave svoju glazbu javnosti i afirmiraju se na domaćoj glazbenoj sceni. Festival koji je osnovalo Hrvatsko društvo skladatelja s ciljem potpore mladim domaćim glazbenicima, ove će se godine održati u organizaciji Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza te uz potporu Karlovačkog. Na Festival su dobrodošli bendovi i kantautori različitih žanrova, a naglasak je na glazbi s ozbiljnim radijskim potencijalom i afirmaciji artistički zanimljive scene "sljedeće generacije".
O pjesmama i glazbenicima koji ulaze u završnicu odlučivat će uredništvo Festivala na čelu s glazbenim kritičarem i publicistom Hrvojem Horvatom te autori i glazbenici Mirela Priselac Remi (Elemental), Aljoša Šerić (Pavel), Damir Martinović Mrle (Let3) te glazbeni producent Mark Mrakovčić. Nagrade koje očekuju najbolje uključuju suradnju s vrhunskim producentima, produkciju singlova i videospotova, a uz glavnu nagradu, dodijelit će se i priznanje za najbolju izvedbu i najemitiraniji singl.
 
Na pitanje zašto se prijaviti, organizatori su odmah ponudili i odgovor:
Pitajte prošlogodišnje finaliste – pobjednički bend Gretta objavio je hvaljeni album, "Vakula" Ante Casha jedan je od hitova godine i najemitiranija pjesma lanjskog izdanja festivala, a Judette na krilima nagrade za najbolje autorsko ostvarenje priprema novi materijal. Slično može potvrditi i prva generacija RockOffera – sinjski M.O.R.T. iza sebe ima već dva jaka albuma, kantautorica Sara Renar je u međuvremenu nagrađena i Porinom za najbolju vokalnu izvedbu, a dubrovački Silente su od nastupa na RockOffu došli do pobjede na Zagrebačkom festivalu 2015.

Više informacija dostupno je na službenim web stranicama te na društvenim mrežama Karlovačko RockOff festivala

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni