Vije-sti

Pankrti u ožujku u KSET-u

Pankrti u ožujku u KSET-u

Godinu dana nakon premijernog nastupa u KSET-u, legendarni Pankrti se vraćaju. Prva jugoslavenska punk grupa, koja se lako može ubrojiti među ključne rock muzičare na ovim prostorima, novi susret sa zagrebačkom publikom zakazala je za 06. ožujka.

Antologijske pjesme aktualnih tekstova, nevjerojatna energija benda i odlična atmosfera na prošlogodišnjem koncertu itekako su dobar razlog da se veselimo što nam dolaze i ove godine.

 Prvi su put nastupili 1977. godine u Ljubljani u gimnaziji Moste i odmah se pobrinuli za pravi kulturni šok. U Jugoslaviji postaju popularni u ranim osamdesetima, kad se i pomoću njihovog utjecaja naveliko proširio jugoslavenski Novi val. Za prvi album „Dolgcajt“ Pankrti su 1980. godine primili nagradu 7. sekretara SKOJ-a, a njihov drugi album „Državni ljubimci“ kritičari su 1982. godine proglasili rock albumom godine u Jugoslaviji. Najveći uspjeh postiže njihov treći album „Rdeči album“, ponajviše zahvaljujući obradi legendarne pjesme Bandiera Rossa. Svoj povijesni posljednji službeni nastup Pankrti održavaju 1987. godine u prepunoj Hali Tivoli u Ljubljani.

2007. godine Pankrti obilježavaju 30 godišnjicu postojanja i ponovo se okupljaju, a tada im se pridružuje i slavni gitarist Patti Smith i Iggy Popa, Ivan Kral. Velika Hala Tivoli u trenutku je rasprodana kao i Tvornica u Zagrebu i Studentski centar u Beogradu. 2008. godine Pankrti izdaju CD s vlastitim izborom hitova i DVD s snimkom koncerta u Hali Tivoli nazivom „Nc se ne premakne“ (Ništa se ne pomiče). Njihov frontmen Peter Lovšin nakon toga kreće u solo karijeru i izdaje dva solo albuma, a Pankrti se okupljaju za svirke i događaje koji su od posebnog značenja i zanimljivi za grupu. Danas nastupaju u postavi s četiri originalna člana.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 80kn možete kupiti u Dirty Old Shop-u (Tratinska 18), Rockmark-u (Berislavićeva 13) i na šanku kluba KSET (Unska 3). Na ulazu će koštati 100kn. Ulaz se otvara u 21 sat, a koncert počinje u 22 sata.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni