Vije-sti

Pogledajte neobičan spot Letu Štuka za pjesmu „Žad“!

Pogledajte neobičan spot Letu Štuka za pjesmu „Žad“!

Nakon singlova Bože zdravlja, Supermarket, Zemlja gori u suradnji s Dubioza kolektivom, Bočice i Topla voda legendarna sarajevska grupa Letu Štuke, predstavlja šesti singl s aktualnog albuma – pjesmu pod nazivom „Žad“!

Spot za pjesmu Žad radila je naša dugogodišnja prijateljica Žana Forca. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom - ulje na staklu. Interesantan i originalan spoj slike i zvuka- rekao je frontmen grupe Dino Šaran.

Muzički video (film, spot) uopće je moje izražajno sredstvo i komunikacijski kanal. Način na koji analiziram vlastita unutarnja stanja i dovodim ih u vezu sa stvarnim svijetom. I tu je zajedničko djelovanje slike, zvuka i emocije od primarne važnosti. Spot je nastao u tehnici ulje na staklu, a podrazumijeva dugotrajan manualni proces koji ne bi bio moguć bez pjesme kao primarne inspiracije i duhovnog vodiča. Po vokaciji sam animator. Najčešće se tako i osjećam – izjavila je Žana Forca.

 

 

Pošle godine bend je odradio regionalnu promociju aktualnog studijskog albuma „Topla voda“. Album su predstavili u zagrebačkoj Tvornici kulture, ljubljanskom Orto baru, beogradskom Domu omladine te sarajevskom Domu mladih. Album je objeručke prihvatila i pohvalili kako kritika tako i publika.

Cijeli album „Topla voda“ slušajte i na streaming servisima: https://backl.ink/1422902

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni