Vije-sti

Post-rockeri Maybeshewill u Zagrebu

Post-rockeri Maybeshewill u Zagrebu

Maybeshewill, instrumentalni post-rock heroji iz Engleske, vraćaju se u Zagreb i to u Vintage Industrial Bar u četvrtak 24. listopada 2024.

Kritika svrstava sjajne britanske Maybeshewill u post rock, post metal ili math rock, stavljajući ih uz bok imenima kao što su Mogwai, Sigur Rós ili  65daysofstatic, dok je bend sam svoj zvuk opisao kao instrumentalni rock s elementima elektroničke glazbe. S pet studijskih albuma, desetak kompilacija i isto toliko kraćih izdanja, Maybeshewill su se s korijena na UK sceni u gotovo dva desetljeća karijere otisnuli na svjetske pozornice.

Od prvog samoizdatog EP-ja “Japanese Spy Transcript” i debi albuma “Not For Want Of Trying”, koji im je donio hvalospjeve kritike, bend je neumorno radio na stvaranju međunarodne baze. Svaki novi album ih je odveo na brojne turneje, a do sada su nastupali uz imena kao što su  And So I Watch You From Afar, Foals, God Is An Astronaut, Humanfly ili This Will Destroy You.

Nakon što su se 2018. reformirali na zahtjev The Cureovog Roberta Smitha bend je počeo raditi na najnovijem izdanju, prvom nakon hvaljenog “Fair Youth” iz 2014. Aktualni “No Feeling is Final” ponovo je kreativno povezao bend, a nastao na DIY principima iz saznanja da živimo u svijetu koji juri u samouništenje te izdan za vlastitu etiketu Robot Needs Home. “Koliko god je lako isključiti se i praviti da je sve izgubljeno, nema druge opcije nego ostati angažiran, ostaviti osjećaj bespomoćnosti i iskoristiti strah i frustraciju za napraviti nešto pozitivno. Album je poruka nade i solidarnosti, priča o porastu pokreta koji odbijaju propalu budućnost koju nam prodaju te novoj stvarnosti baziranoj na jednakosti i održivosti.”

Desetljeće nakon zadnjeg posjeta Hrvatskoj, Maybeshewill se vraćaju u Zagreb. Dosadašnjim koncertima ovi instrumentalni post-rock heroji pokazali su da imaju vjernu bazu fanova, a novi susret zakazan je 24. listopada u Vintage Industrial Baru.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 20 eura, a ta cijena vrijedit će do 21. travnja. Nakon toga cijena se penje na 23 eura, a ostane li ih, na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 26 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, kao i sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni