Vije-sti

Poznati datumi ljetnih koncerata Filip Pavić Quarteta

Poznati datumi ljetnih koncerata Filip Pavić Quarteta

Koncertom koji će se održati 7.6. u novootvorenoj Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku, Filip Pavić Quartet započinje niz ljetnih koncerata koji će se nastaviti u Virovitici (24.6), Bjelovaru (25.6. Jazzica fest), Koprivnici (10.7. Fest Jazz Koprivnica), Loparu (12.7.) i Karlovcu (7.10. Gradsko kazalište Zorin dom).

Filip Pavić Quartet uz Pavića čine vrhunski mladi glazbenici - Šimun Matišić na vibrafonuZvonimir Šestak na kontrabasu i Borko Rupena na bubnjevima. Na koncertima ovoga ljeta kvartet će izvoditi Pavićevu autorsku glazbu s albuma Terra Incognita, kao i neke nove kompozicije, koje će se naći na sljedećem studijskom albumu.

Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija - 2019. godine za mladu nadu jazz glazbe te 2020. godine za najboljeg jazz gitarista. Filipov debitantski album Terra Incognita, s posebnim gostom Matijom Dedićem, objavljen je 2019. godine za Croatia Records te je izazvao izvrsne reakcije, kako publike, tako i struke i kritike, pa je tako uvršten i na nekoliko top lista najboljih albuma godine

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni