Vije-sti

Predstavljen cijeli program TAM TAM Music Festivala

Predstavljen cijeli program TAM TAM Music Festivala

Suncem okupani otok Hvar i ove godine ima čast biti domaćinom TAM TAM Music Festivala

Mjesto Sućuraj će 27. i 28. sprnja postati utočište za sve ljubitelje nezavisne regionalne glazbe. Ove godine TAM TAM Music Festival, kojeg organizira skupina entuzijasta iz Udruge građana „Pelišnjak“, donosi i neke novitete.

Uz glavni dio programa uvodi se i novi program pod nazivom „KanTTam“, a koji će se održavati na više lokacija u staroj jezgri Sućurja u sklopu kojeg  će nastupiti neki od  najzanimljivijih predstavnika i predstavnica kantautorsko-akustične scene. Osim toga, nakon nekoliko godina se vraća program „TAM TAM IspOOh „ pa će tako svi  ljubitelji elektronske glazbe dan prije glavnog dijela programa, 26.7., uživati u nastupima nekoliko renomiranih DJ-a.

Ove godine će na glavnom dijelu programa nastupiti više od deset izvođača, i to Repetitor, Žen, Otrovna Kristina, Porto Morto, Tus Núa,  Persons From Porlock, ###, Turisti, Bizon i Svemirko uz DJ-e LukaDeluxa i Zarkoffa.

Kantautorski-akustični nastupi u skopu „KanTTam“ programa će se odvijati na autentičnim lokacijama  stare jezgre Sućurja, osim na dane glavnog programa, a nastupat će Sara Renar, Billie Joan,  Eine, Subota, Dimitrije Dimitrijević i zbor Kamene babe.

Večer elektronske glazbe naziva „TAM TAM IspOOh“ na lokalnom  nogometnom igralištu „Emil Savić- Lenko“ odvijat će se 26.7., a publiku će rasplesati DJ-i Pytzek & Mislav, ispred europski poznatog labela „BUREK RECORDS“ zatim lokalni,a naširoko poznati DJ Juri Paik i Vital Sound sa svojim nastupom perkusija uživo i Neon Lies koji će publiku uvesti u noć elektronske glazbe.

Ovo je sedma godina TAM TAMa, festivala kojeg osobito voli domaća publika, a osim u dobroj glazbi posjetitelji Sućurja će moći uživati i u raznim drugim aktivnostima.
U dodatnom dijelu programa izdvajamo projekcije selekcije filmova Kina Mediteran,  Split spot festivala te Crominute film festivala iz Požege.
Također, posjetitelji će imati mogućnost upoznati Sućuraj i okolicu kroz dvije jutarnje šetnje s arheologom Nikšom Vujnovićem, rekreirati se na vec tradicionalnim svakodnevnim satovima joge u programu „TAM Yoga Flow“ uz vodstvo učiteljice Ilijane Vujnović, uživati u cirkuskom uličnom performansu skupine „El Circ“ i razgledati radove umjetnika Marka Boellaarda, koji će na TAM TAM Music Festivalu pokazati svoje izložbe napravljene od otpada pronađenog na hvarskim plažama i to izložbu asemblaža „Assemplage“ te izložbu „500 pepuljuga“.
Pažnju onih najmlađih zaokupit će gostovanje pjesnikinje i spisateljice za djecu Tamare Bakran koja će održati radionicu pisanja kratkih priča „Pisati je širiti svijet“. Osim toga udruga PELIŠNJAK sprema i izložbe iznenađenja.

Iako glavni dio programa traje dva dana, festivalski kamp „TAMp“ otvara svoja vrata nekoliko dana prije posjetiteljima željnim opuštanjem u prirodi. Također, u kampu će se odvijati dio gore navedenog programa,  poput predavanja i radionica, ali i Jam sessiona svih zainteresiranih glazbenika. U kampu će biti dostupna besplatna pitka voda, osvježavajući tuševi, toalet i struja, ali najvažnije hlad, prekrasno i čisto more i raspjevani cvrčci.

 

Cijena ulaznica:

Festivalska (10 dana kamp + cijeli program) – 400,00 kn

27.07. – 70,00 kn

28.07. – 70,00 kn

27 & 28. 07. – 100,00 kn

Kamp „TAMp“/dan – 40,00 kn ( smještaj u kampu uz kupnju jednodnevne ili dvodnevne ulaznice)

 

Ulaznice potražite u sustavu Entrio .

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni