Vije-sti

Predstavljen ovogodišnji festival Jazz.hr/jesen

Predstavljen ovogodišnji festival Jazz.hr/jesen

Jazz.hr jesen plakat

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je festival Jazz.hr/jesen koji će se od 22. do 25. listopada održati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Na festivalu će se predstaviti niz uglednih jazz glazbenika i sastava, a organizatori, Hrvatsko društvo skladatelja i KD Lisinski, ustraju na konceptu koji, između ostalog, nalaže promociju aktualne hrvatske i europske jazz scene.

Program festivala predstavili su Dubravko Majnarić i Davor Hrvoj, umjetnički ravnatelj festivala koji je istaknuo kako Jazz.hr, uz afirmaciju izvođača, sve više stavlja naglasak i na afirmaciju domaćih jazz skladatelja.

Jazz.hr/jesen otvorit će Miro Kadoić Ensemble koji će predstaviti svoj novi album, a isti dan, 22. listopada, nastupit će i Marius Bogdanowicz Quartet. Četvrtak, 23. listopada, rezerviran je za space-jazz sastav Capisconne gitarista i skladatelja Ivana Kapeca te talijanski duo Paolo Fresu – Bebo Ferra. Dan kasnije, u petak, 24. listopada, nastupit će Darko Jurković Charlie koji će predstaviti svoj koncept sviranja dvije gitare istodobno te ansambl Krajačić/Dedić/Gjakonovski/Hollenbeck koji će promovirati album „Visions“ Damjana Krajačića, hrvatskog flautista koji godinama živi i djeluje u Los Angelesu. Ovogodišnji festival zatvorit će Denis Razz Adjustable Group i Baptiste Trotignon & Minino Garay svojim nastupima u subotu, 25. listopada.

Država partner ovogodišnjeg festivala Jazz.hr/jesen je Poljska čiji će Mariusz Bogdanowicz Quartet nastupiti prve večeri festivala, a članovi kvarteta će dan kasnije održati glazbenu radionicu u dvorani Hrvatskog društva skladatelja (Berislavićeva 9). Osim toga, tijekom trajanja festivala u foajeu Male dvorane Lisinski bit će postavljena izložba portreta jazz glazbenika uglednog poljskog fotografa Mareka Karewicza. Otvorenje izložbe bit će prve večeri festivala, uz nazočnost autora.


Svi koncerti počinju u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 70 kuna mogu se nabaviti na prodajnim mjestima Lisinskog i putem online sustava ulaznice.hr. Cijena festivalskog paketa ulaznica iznosi 200 kuna.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni