Vije-sti

PREMIJERA: GRETTA

PREMIJERA: GRETTA "Astronaut"

Nakon ljetnih nastupa, zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja novi singl "Astronaut", kojim otvaraju novo poglavlje nakon 18 godina postojanja.

Pjesma je snimljena u studiju legendarnog zagrebačkog producenta Denykena, a najavljuje EP koji će biti objavljen krajem tekuće godine. Glazbu i tekst potpisuju Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, dok su aranžman radili Denis Mujadžić Denyken i svi članovi Grette.

“Astronaut" će biti premijerno izveden na koncertu u klubu "Dva Osam" (ex Jabuka) u petak, 21.10. Koncert počinje u 21 sat, cijena ulaznice je 40 kuna u pretprodaji, a 50 kuna na dan koncerta.

"U osamnaest godina postojanja benda svirali smo u gotovo svim zagrebačkim klubovima i dvoranama, ali nikad do sada nismo imali priliku nastupiti u ovom legendarnom klubu. Iz tog razloga, koncert nas nevjerojatno veseli i motivira! Uvijek je lijepo svirati kod kuće pred svojim dugogodišnjim fanovima i prijateljima.Uz presjek dosadašnje karijere, svirat ćemo i nekoliko potpuno novih pjesama, koje će se naći na našem novom EP-u". - poručuju članovi Grette.

Videospot "Astronaut" je snimio i režirao Dimitar Dimitrovski Badi, a biti će objavljan idući tjedan.

"Za snimanje spota smo iznajmili "pravo pravcato" astronautsko odijelo, koje nam je stiglo iz Rijeke. Bilo je iznimno zanimljivo "paradirati" u samom centru Zagreba obućen kao astronaut i promatrati začuđene reakcije stanovnika Zagreba i brojnih turista. Osjećao sam se kao pravi astronaut, doslovno kao da sam pao s Marsa. Jako smo zadovolji kvalitetom spota, zahvaljujemo Badiju na odličnoj ideji te vjerujemo da će se spot svidjeti i gledateljima." - kaže Tomislav Čubek, frontmen Grette.


Gretta iza sebe ima nekoliko stotina odsviranih koncerata po Hrvatskoj i regiji, snimili  su 5 studijskih albuma, dobitnici su Porina, osvajači Rock off nagrade te dobitnici još niza glazbenih nagrada i priznanja. Singlom "Astronaut" najavljuju novi EP radnog naziva "Svaki dan je srijeda", koji će izaći krajem godine.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni