Vije-sti

PREMIJERA: Mnogi Drugi -

PREMIJERA: Mnogi Drugi - "Dinosaur"

Nakon prvog singla s nadolazećeg drugog studijskog albuma, logično je da stiže i drugi – dame i gospođo, Mnogi Drugi predstavljaju „Dinosaura“, idealni ljetni hit za vruće i duge dane.

Novi singl sjajno se nadovezao na svog prethodnika „Galilea“ – pokazuje malo drugačije Mnoge Druge i nagovještava zanimljiv i žanrovski raznolik drugi album. U „Dinosauru“ dotaknuli su se reggae zvuka i još jednom pokazali svu širinu i kvalitetu svog brass dvojca, a da nisu pritom žrtvovali svoj prepoznatljivi zvuk i ostale instrumente stavili u drugi plan.

10 instrumenata, 3 glasa i 2 solaže jedna za drugom učinili su od „Dinosaura“ pravi lagani ljetni hit, dok je tekst opet na prvu jednostavan i šaljiv, ali u konačnici nosi dublju ekološku poruku i daje naslutiti problematiku bivanja različitim u društvu. Mnogim Drugima već je postala praksa da slušatelje namame pitkim i zabavnim melodijama te ih onda odvuku u svoj čudan i ozbiljan svijet. I tamo zadrže!

„Dinosaura“ prati i prigodni video spot koji slijedi zadnjeg dinosaura na Zemlji. S vjernim pratiteljem, sisavcem Lisicom, prolazi kroz tragikomične situacije u želji da pobijedi samoću i dosadu. Sve dok… Kraj ipak nećemo otkriti! Mnogi Drugi imaju već prepoznatljiv pečat u svim svojim spotovima i stvaraju ga „in house“. U ovom spotu glumi Ivan Perković, trubač Mnogih Drugih, dok je redatelj Filip Kovačević, basist benda. Za kameru se opet maestralno pobrinula Anita Nadj.

I zato pošaljite mozak na odmor, uzgojite jedan dred i zaklimajte uz plesni ritam. Mnogi Drugi vas pozivaju u Zagorje, na more, u prirodu i šume jer one šume!

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni