Vije-sti

PREMIJERA: Radio Aktiv

PREMIJERA: Radio Aktiv "Svaki tjedan"

Radio Aktiv predstavlja “Svaki tjedan” - peti singl s nadolazećeg trećeg studijskog albuma.

Glazbu ritmičnog funk/rock prizvuka i već prepoznatljivo upečatljive stihove potpisuje autor i frontmen grupe Brane, a za snimanje, produkciju i mastering zaslužan je Šiljo DT (Gatuzo, Benston, ex-Majke). Novi singl stihovima na duhovit i slikovit način progovara o automatiziranosti i repetitivnosti modernog života u utrci s vremenom, dok sjajnom međuigrom čvrstog ritma gitare i basa poziva na ples. 

“Riječ je o pomalo autoironičnoj pjesmi o svakodnevici, proizašloj iz brojnih razgovora upravo na tu temu pa vjerujem da će se mnogi u njoj i pronaći.” – o pjesmi je rekao Brane.

Radio Aktiv osim novog singla predstavlja i novu postavu koju čine stari prijatelji benda i viđeni glazbenici alternativne scene - Budha (bubanj), Breza (gitara) i Rudi (bas) koji potpisuje režiju i montažu popratnog videospota na kojem je za kameru bio zadužen dugogodišnji suradnik Toni Plutonij (“Vremenu na volju”, “Stvaran svijet”). Dinamični i zabavni spot vodi nas „natrag u garažu“ dočaravajući atmosferu i energiju kakva vlada na probama i snimanjima benda, koja se nerijetko pretvore u spontane mini-tulume.

Radio Aktiv je autorski rock/ska/reggae bend aktivan od 2009. godine. Dvostruku titulu najboljeg mladog benda Hrvatske na najvećim hrvatskim demo festivalima (HGF / HR Demo Klub, 2011.) okrunili su odlično prihvaćenim singlovima “Vrtimo se” i “Svaku noć, svaki dan” te albumom prvijencem “Grije nas isto sunce” objavljenim 2012. godine u izdanju Aquarius Recordsa i Spone.

Objavom prvijenca dobijaju nova priznanja struke u vidu nominacije za Porin u kategoriji "Novi izvođač godine" te “Fender Mega Muzika” nagrade za najbolji mladi bend. Nakon uspješnih singlova “Isto sunce” i “Jure žure”, 2015. godine objavljuju drugi studijski album “Stvarnost između reklama” (Aquarius Records / Spona), koji je sjajno prihvaćen kod radijskih urednika, publike i glazbenih kritičara te potvrđuje autorski, svirački i produkcijski napredak benda.

Diskografsku aktivnost svo vrijeme prate i nastupi u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije. Singlovima “Zašto ne pokažemo djeci”, “Neki bolji svijet”, "Daleko od svega", "U zemlji snova" te aktualnim “Svaki tjedan” Radio Aktiv najavljuje skorašnji izlazak trećeg studijskog albuma u izdanju Aquarius Recordsa i Spone.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni