Vije-sti

Preminuo je veliki Tony Bennett

Preminuo je veliki Tony Bennett

Veliki glazbenik Tony Bennett, rođen kao Anthony Dominick Benedetto, preminuo je 96 godini života.

Tony Bennett, rođen je 3. kolovoza 1926. u Queensu, New York, a bio je legendarni američki pjevač i umjetnik čiji je utjecaj obuhvaćao generacije. S karijerom koja je trajala više od sedam desetljeća, Bennettovo putovanje bilo je dokaz snage talenta, ustrajnosti i istinske ljubavi prema glazbi.

Bennettova strast prema pjevanju bila je očita od malih nogu, a  u tinejdžerskim je godinama počeo nastupati u lokalnim dvoranama. Godine 1949. privukao je pozornost Boba Hopea koji mu je omogućio nastup u New Yorku, čime je krenuo na njegov put do zvijezda.

U 1950-ima Tony Bennett postao je slavan hitovima poput "Rags to Riches" i "Stranger in Paradise". Međutim, njegov bezvremenski klasik "I Left My Heart in San Francisco" iz 1962. postao je njegova najprepoznatljivija pjesma, donijevši mu dvije nagrade Grammy i učvrstivši njegov status glazbene ikone.

Tijekom svoje karijere, Bennett se neprestano iznova izmišljao, prihvaćajući različite glazbene žanrove od jazza preko popa do rocka. Njegove suradnje s drugim poznatim umjetnicima, uključujući Franka Sinatru i Lady Gagu, pokazale su njegovu prilagodljivost i umjetnički raspon.

Osim svojih glazbenih postignuća, Bennett je bio poznat po svojim humanitarnim naporima i predanosti društvenim ciljevima. Aktivno je podupirao umjetničko obrazovanje i zaštitu okoliša, pokazujući da je njegovo srce izvan pozornice.

Izuzetan talent i karizma donjele su mu bojne obožavatelje diljem svijeta, a njegovi nastupi uživo bili su ništa manje nego čarobni. Čak i u kasnijim godinama nastavio je osvajati publiku svojim baršunastim glasom i pojavom na pozornici, dokazujući da godine nisu prepreka snazi istinske umjetnosti.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni