Vije-sti

Projekt Ilica: Q'Art i u rujanskom izdanju glazbom oživljava srce grada

Projekt Ilica: Q'Art i u rujanskom izdanju glazbom oživljava srce grada

Projekt Ilica: Q'Art će i u rujanskom izdanju, u nedjelju 13. rujna, zaustaviti tramvajski promet kako bi građani uživali u iličkom šušuru, ali i zaplesali na tračnicama na čak šest lokacija na kojima će nastupiti vrhunski jazz izvođači i drugi glazbenici.

Dio glazbenog programa za kojeg će zadužen biti bend Milk s Majom Rivić, održat će se već u subotu, 12.rujna u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti gdje će ovi sjajni muzičari imati dva sessiona. Prvi od 18:30h prije zagrebačke premijere predstave “Višnjik” kazališta Gavella, dok će nastavak uslijediti u 22:00h po završetku predstave.

U nedjelju, 13. rujna, tijekom dana, razne lokacije na iličkim tračnicama bit će pozornica za Oridano Gypsy Jazz Trio, Bruna Matić Kvartet te SOULBeat s iznimnom soul vokalisticom Ivanom Galić.

Sjajnom atmosferom na svojoj improviziranoj, na tračnice proširenoj terasi, popularni Eliscaffe građane će počastiti nastupom poznatih DJ-a: Dine Milića, Marijana Felvera, Zorana Lazeta, a i sam vlasnik Nik Orosi će stati za DJ pult povodom 15. rođendana ovog kvartovskog kafića. Goran Ilić i Branimir Komesar na gitarama na dvije različite lokacije te muzička škola Bonar koja će sa svojim programom započeti odmah po otvaranju događanja, nesumnjivo će zagrijati atmosferu u danu u kojem se najavljuje sunčano i toplo vrijeme u kojem će uživati građani koji će se, nadaju se organizatori,  motivirani bogatim i raznovrsnim programom događanja, kao i za prošlih izdanja projekta, zadržati na Ilici te “minglanjem” oživjeti srce grada.

Ovo izdanje Projekta Ilica: Q'Art čiji su partneri : kazalište Gavella, Akademija likovnih umjetnosti, HDLU, TTF, Zagrebački holding, Ožujsko pivo, adidas i HDS ZAMP, glazbenim nastupom u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti zatvorit će Ivan Kapec Quintet koji će također kao i kolege u subotu, nastupiti u dva sessiona. Od 18:30 do 19:30h, a potom ponovo od 22:00h po završetku izvedbe predstave “Višnjik” kazališta Gavella.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni