Vije-sti

Psihomodo pop (11.4.) @ Dom sportova

Psihomodo pop (11.4.) @ Dom sportova

[caption id="attachment_947" align="aligncenter" width="547"]Psihomodo pop Psihomodo pop[/caption]

30 godina vječnih "infantilaca"

U čovjekovoj je prirodi obilježavati uspjehe stvorenih radova i djela, a pogotovo kada su isti postali dio povijesti i označili početak jednog novog razdoblja. Kada govorimo o obilježavanju događaja u glazbenom svijetu, tada znamo da nas očekuje veliki koncert pripremljen samo u tu čast. Upravo se takvo slavlje priprema u petak, 11. travnja u Domu sportova u režiji Psihomodo popa.

Prije točno 30 godina rođena je grupa koja svojim specifičnim punk rock zvukom i smjelim javim nastupima njihovog frotmena započinje put na glazbenoj sceni ovih prostora. Članovi banda u početku sviraju zajedno u grupi Neron, a kada im se pridružio tada devetnaestogodišnji Davor Gobac, mijenjaju ime u Psihomodo pop.

Pod tim nazivom djeluju i danas, a singlom "Zločest ko pas" najavili su izdavanje novog, desetog po redu, studijskog albuma Čiribu Čiriba. Sve više glazbenika odlučuje se za politiku izdavanja singlova prije izlaska samog albuma jer živimo u vremenu kada se rijetko tko odlučuje odmah poslušati 10-ak novosnimljenih pjesama. Tako su i Psihomodovci prije samog Čiribu Čiriba izdali singlove "Donna" i već spomenuti "Zločest ko pas". Za pjesmu "Bejbi" prije nekoliko dana izašao je i video spot.

Iako će na koncertu predstaviti pjesme s novog albuma, ipak će u prvom planu biti upravo 30 godina truda i rada, stoga će repertoar sigurno prevladavati starijim hitovima koje će u dvorani malo tko ne znati.

Iako teorija novinarstva govori kako bi formulu pet + jedan trebalo iskoristi odmah na početku, uzet ću si slobodu i vidno ju iskoristiti na samom kraju teksta. Pa stoga da ponovimo. Tko? Psihomodo pop. Što? Koncert. Gdje? Dom sportova. Kada? Petak, 11. travnja 2014. Zašto? 30. godišnjica osnutka banda. Kako? To ostaje za vidjeti i čuti.

  Tekst: Filip Kordovan
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni