Vije-sti

Punk romantika fest za vikend u Zagrebu

Punk romantika fest za vikend u Zagrebu

Romantični miting koji jednom godišnje pokušava širiti punk, ljubav, kavalirstvo i antifašizam, šestu godinu zaredom održava se ovaj vikend u Attacku i Močvari. Unatoč svim nedaćama, prirodnim katastrofama i elementarnim nepogodama program se neda! Dapače, jači no ikad, prvi puta raspoređen tijekom dva dana, 10. i 11. veljače.

Petak, 10.02. Klub Attack
Šajeta & The Shaiones (Punk Rock, Rijeka/Opatija)
Stari znanac koji je već jednom gostovao na manifestaciji. Vodenjak, zabavnjak i autor nekih od najljepših ljubavnih stihova u Hrvata. Vješto upakiran u svoj izvorni izričaj punk rocka, na tragu Ramonesa izvodi svoje najveće hitove u nešto bržoj varijanti. Tko je bio prije 4 godine zna kakvo veselje može očekivati

The Baboon Show (Punk Rock, Stockholm, Sweden)
Nastali 2003. Godine, tijekom 13 godina stekli su status ponajboljeg Švedskog live benda. Prvi puta su u Hrvatskoj, prvi puta na balkanu, prvi puta u Zagrebu.
Sviraju mješavinu '77 punka, garaže i power popa na tragu Blondie, Ramonesa i Buzzcocksa začinjenu društveno i politički angažiranim tekstovima koje sjajno prenosi karizmatična Cecilia na vokalu. Žena, majka - kraljica! Ovu ekskluzivu nikako ne propustiti!.

Loš Primjer (Punk/Metal, Požega)
Loš Primjer su požeški "metalični punkeri" koji djeluje u sastavu: File - gitara / vokal, Dena – gitara, Boki – bas i Neno – bubanj. 2016 godine izdali su novi album, a odličnu "Slikovnicu" možete poslušati (a i kupiti) na  bandcampu.

SHIN (Hardcore, Zagreb)
Shin je female fronted hardcore punk bend novijeg datuma osnutka, a već imaju u full length album iza sebe. Bend svira u sastavu Sole, Filip, Šuker, Matija i Tea.

Subota, 11.02. Klub Močvara
Alen Vitasović & The Bend (Pop/Rock, Orbanići)
Teško je tu bilo šta pametnoireći. Velikan i kulturno dobro naše zemlje. U jednom trenutku najpopularniji glazbenik u državi. No sjaj ne blijedi, i dalje cijenjen i poštovan od velikog broja sljedbenika.  Čovjek sa rijetko viđenim senzibilitetom, multninstrumentalist i briljantan glazbenik te vlasnik enormnog broja bezvremenskih hitova. Uno di noi!

Fraktura Mozga (Punk Rock, Zagreb)
Reanimirani za ovu priliku, kraljevi melodije i adventskog razdoblja nakon duge stanke ponovno dolaze pokazati kako grlo očuvati od suhoće. Taman će navršiti 15 godina postojanja i gotovo dvije godine od zadnje svirke. 

Fiskalni Račun (Punk/Oi, Bečej)
Subotnja vecer sa sobom donosi i prvo zagrebacko gostovanje nadrkanih vojvodjanskih Oi! junaka. Ova angazirana becejska ekipa rubinovih manekena osigurati ce vam potrebnu dozu cistokrvne singalong ojcine podebljane tvrdim streetpunk rifovima. Samo brljavo!

Mašinko (Punk Rock, Zagreb)
Mašinko je jedan od najomiljenijih zagrebačkih punk-rock bendova. Formirani su 2010. godine, objavili su dva solo albuma, "Mašinko" i "Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše", split-izdanje s Frakturom Mozga "Frakturko", te aktualni split album s Debelim precjednikom "Godina majmuna/Majmun godine"

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni