Vije-sti

Radio Aktiv inspirirao gimnazijalce iz Crne Gore

Radio Aktiv inspirirao gimnazijalce iz Crne Gore

Gimnazijalci iz Srednje mješovite škole "Danilo Kiš" u Budvi snimili su svoju verziju spota za pjesmu "Stvaran svijet" pulsko-zagrebačkog rock/ska kolektiva Radio Aktiv. Time su htjeli upozoriti prije svega vršnjake na pretjerano korištenje tehnologije što za posljedicu ima udaljavanje od stvarnog svijeta, a pritom su pokazali na koje se sve kvalitetne načine može iskoristiti slobodno vrijeme.

Mladi Crnogorci snimili su spot  u sklopu izbornog predmeta Medijska pismenost, a sve je počelo od jedne vožnje. 
"Dok sam bila u autu s mamom, počela je ova pjesma pa je mama pojačala radio i rekla mi da obavezno čujem tu stvar.  Nakon 15-ak dana dobili smo zadatak da napravimo reklamu, kratki film ili nešto tako.  Prijateljima sam pokazala pjesmu i svima se jako svidjela, rekla je idejna začetnica ovog projekta,- šesnaestogodišnja Vasilisa Burić.

Spot su snimali  i montirali dva dana, bez pomoći profesora i roditelja, a budući da su reakcije više nego pozitivne, u planu imaju snimiti i obradu iste pjesme. Kako bi to moglo zvučati, može se pogledati u posljednjoj minuti spota. Uz Vasilisu u snimanju spota sudjelovali su i njeni prijatelji iz drugog razreda spomenute škole: Sara Vujačić, Ana Stanojević, Ana Carević, Ksenija Gaković, Veljko Marović i Dejan Škiljić.

"Spot nas je jako ugodno iznenadio! Drago nam je da su mladi prepoznali poruku i prenijeli ju na svoj način, a posebno što je ona doprla i do Crne Gore. Lijepo  je znati da tvoja glazba inspirira druge ljude i potiče na razmišljanje," kaže autor pjesme Branimir Čubrilo.

Hvalevrijedan uradak crnogorskih gimnazijalaca odlična je uvertira za najavu novog spota Radio Aktiva za singl "Ovo nije san"  u duetu s ovogodišnjom dobitnicom Porina Martinom Geber Geby koji trenutno osvaja etere radio postaja širom regije. Spot će svjetlo dana ugledati sredinom siječnja, a režirat će ga Jura Troje. Zgusnuti raspored u prosincu Radio Aktiv dovršit će istarskom mini turnejom,  a možete ih pogledati i poslušati 26.12. u Umagu (American Bar), 27.12. u Rovinju (RMF) i 28.12. u Puli (Rocktarata).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni