Vije-sti

Rap dvojac Krešo i Žuvi stiže u Tvornicu

Rap dvojac Krešo i Žuvi stiže u Tvornicu

Sjajan splitski dvojac Krešo i Žuvi dolaze u Tvornicu kulture u subotu, 2. travnja.

Splitski rap dvojac Krešo i Žuvi već su poznati na sceni i ulici, a sa svojim debitantskim albumom "Brokva" iz 2004. stekli su kultni status, ne samo na području Hrvatske, već i u cijeloj regiji. To potvrđuju brojni rasprodani koncerti i pozitivne recenzije debija te ukupno više od milijun i pol pregleda na You Tubeu, pri čemu je "Megamasa" pregledana 357 tisuća puta, a spot "Mirela Holy" 277 tisuća puta.

Krešo Bengalka publici najviše poznat publici kao član Kiše metaka, jednog od najpopularnijih rap sastava na ovim prostorima. Odprije je bio kao čest gost na albumima Dječaka, a osim pisanjem tekstova bavi se i stvaranjem glazbe, što je najbolje došlo do izražaja na "Brokvi" gdje potpisuje kompletnu produkciju.

Žuvi je reper koji je svojim dugogodišnjim djelovanjem opravdano stekao status najboljeg đaka splitskih ulica. Svoj prepoznatljivi stil brusio je u rap kolektivima Ruganje, Extra i Mod Squad, a kad se preselio sa Blatina na Split 3, postao je Krešin susjed i ono što su proizveli je "Brokva".
"Brokva" je njihov debitantski album, tvrdo i nezavisno izdanje visokog kalibra koje obuhvaća deset nemilosrdnih traka, a objavljeno je svega nekoliko dana nakon što je Kiša metaka s Borom Balboom prvi put rasprodala Veliki pogon Tvornice kulture. Osim već proslavljene "Mirele Holy" s albuma su se izdvojili "Paka", "Nema meda" i "Imam zgodnu prijateljicu". Sredinom prošle godine Krešo I Žuvi u suradnji sa S.S.-om izbacili su "Summer Mix" , a nakon njega, krajem listopada, i odličan singl "Kalashnikov".

Ulaznice
Ulaznice u pretprodaji iznose 35, a na dan koncerta 50 kn.
Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni