Vije-sti

Razigrani Lelee izdali svoj prvi album 'Čuka bije pumpa'

Razigrani Lelee izdali svoj prvi album 'Čuka bije pumpa'

Mr. Moonlee predstavlja debitantski album 'Čuka bije pumpa' slovenskog razigranog indie / post-punk tria Lelee, koji je izašao 18.6.2021. u CD i digitalnom formatu za Moonlee Records i za hrvatsko-kanadsku diskografsku kuću Ill in the Head Records. Vinilno izdanje albuma izlazi na jesen ove godine.

Debitantski album ‘Čuka bije pumpa’ obilježavaju udarna žensko-muška višeglasja (na makedonskom i srpskom jeziku) u tradiciji bendova poput Yo La Tengo, koja ostanu dugo usidrena u vašim glavama. Trio inspiraciju crpi u pionirskom neispeglanom zvuku indie rock dinosaurusa à la Dinosaur Jr. i The Pixies, novodobnim indie punk ambasadorima poput Sweeping Promises i Uranium Club, lakoživom jungle popu s obe američke obale, a u smislu regionalne autentičnosti i u jugoslovenskom novom valu. Unatoč generacijskoj razliki među članovima benda svi djele iskrenu sklonost prema zvuku indie tradicije, koju s radošču izgnjeće u suvremenije kombinacije s kojima nagovaraju modernijeg slušaoca.

Moglo bi se reći, da se kod Lelee susrećemo s nekakvim imaginarnim jadranskim indie-rockom, koji je emotivan, iskren i neposredan, te unatoč alternativnom karakteru ipak dovoljno pitak i za više mainstreamovske radijske frekvencije i širu publiku. Unatoč blago retro štimungu debitanski album Lelee ‘Čuka bije pumpa’ ne bi mogao nastati nigde drugdje i nikada prije.

Lelee će novi album intenzivno promovirati i na koncertima:

18.6.2021 @ Maribor, Pekarna (FB event)

29.7.2021 @ Ljubljana, Gala Hala – Letni vrt (FB event) / + Gazorpazorp

Najava više koncertnih datuma uskoro.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni