Vije-sti

Rime i beatovi s Ilice, Peristila i Retfale u borbi za Rap&Off nagradu 2021.

Rime i beatovi s Ilice, Peristila i Retfale u borbi za Rap&Off nagradu 2021.

Alejuandro Buendija, Elemental i Kandžija sigurno se neće naljutiti ako ih nazovemo veteranima domaćeg rapa u battleu za titulu najboljeg Rap&Off izvođača ovogodišnje Rock&Off glazbene nagrade. Čiji su beatovi, versovi i rime najviše svidjeli domaćim glazbenim novinarima, saznajemo na završnoj dodjeli nagrade u zagrebačkoj Tvornici, 4. veljače.

„Škrinja“ Alejuandra Buendije, odnosno Saše Antića, otkrila je mnoga blaga koja je splitski autor čuvao za nes(p)retnu 2020. Sam za kormilom, Buendija nam na albumu objašnjava Svemir iz neke druge perspektive, bez puno tenzija i pretenzija za političku korektnost ili radijski plasman. Dok se svojim jedrenjakom vraća TBF-ovskom mother shipu, sa zadovoljstvom može zaključiti: „Zadatak uspješno obavljen!“.

Iako se čini kao komercijalno samoubojstvo, objava novog albuma na Bandcampu u pandemijskoj godini, bez mogućnosti koncertne promocije, upravo je ono što smo od Elementala i očekivali. Svoje mjesto na domaćoj glazbenoj sceni zacementirali su i objavom biografije benda, a njihov album „Ilica“ glas je svih sanjalica i ptica bez gnijezda. Jedva čekamo kad će se ti glasovi opet ujediniti uživo, na koncertu, „glasno, najglasnije da izađu“...

Nakon što se lani našao među nominiranima u Rap&Off kategoriji zahvaljujući albumu „Plafon“, osječki reper Kandžija ove godine probija plafon singlom „Rokatiki“. Njegove pjesme su sve što od Kandžije očekujete, pa još malo više: gorko i slatko, red šale, red upozorenja, precizna dijagnostika i adekvatna terapija. Kandžija ne staje, zlatne žbice Slavonije vrte se i dalje...

Podsjećamo i na glasovanje za Iskonovu nagradu publike – svoj glas jednom dnevno može dati svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu od 15. do 31. siječnja i to na Iskonovim stranicama.

Više o trećem izdanju Rock&Off nagrade saznajte službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici i pratite nas 4. veljače uživo iz zagrebačke Tvornice kulture!

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni