Vije-sti

Sage feat. Casey Grillo -

Sage feat. Casey Grillo - "Join Us"

[caption id="attachment_428" align="aligncenter" width="547"]Sage © Ana Šesto Sage © Ana Šesto[/caption]

Zagrebački power metal bend Sage objavio je novi spot i singl s nadolazećeg albuma Anno Domini 1573. Ovaj put mladi bubnjar Vlad Vučeta je “izbrisan”, a na njegovo mjesto je sjeo Casey Grillo iz daleko popularnijeg benda Kamelot.

Osim očitog utjecaja Kamelota, Sage je svojim himničnim zvukom, svirkom, aranžmanima i borbenim stavom inspiriran skandinavskim power metal bendovima poput Hammerfalla ili Stratovariusa. Pjesmom "Join Us", kao i spotom, tematski nam približavaju našu dugu slavensku tradiciju borbe, hrabrosti, nemira, (ne)sloge koje su se na ovim prostorima iskazivale po ratnim šumama i bojnim poljima, a jednakim žarom po seoskim i gradskim tavernama uz neizostavnu opijenost domaćim vinom i narodnim pjesmama.

U dočaravanju takve atmosfere članovima Sagea pomogao je Viteški red Sv. Nikole iz Varaždina, a autentičan prostor su našli u pivnici Kraluš u Koprivnici u kojoj sukob dvaju ratnika izazvan ljepotom mlade seljanke završava mudrom odlukom vođe koja ih dovodi do zajedništva i sloge na koju vas Sage pozivaju. Zato - join them!

http://www.youtube.com/watch?v=5cU9oW49j2A   Tekst: Jakša Stecca
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni