Vije-sti

Sale & Friends u Hard Placeu: Objavljena prva imena gostiju!

Sale & Friends u Hard Placeu: Objavljena prva imena gostiju!

Robert Mareković i Davor Viduka (K3P) potvrdili su nastup na povratničkom koncertu Saše Novaka Radulovića (ex.Psihomodo Pop) najavljenom za četvrtak 31.ožujka u zagrebačkom klubu Hard Place. Postavu benda Sale&Friends pojačat će klavijaturista Toni Markulin i Saletova kćer - Filia!

"Moj prvi producentski rad bili su Greaseballs.Bio je to pravi izazov obzirom da su bili mladi, a istovremeno su si zadali visoke ciljeve. Na moje veliko iznenađenje bili su veoma ozbiljni i bio je veliki gušt s njima raditi. Iz te su se suradnje razvila prijateljstva koja traju do danas. Viduka je već tada imao izuzetnu tehniku i nije čudo da je danas cijenjeni glazbenik i gitarista. Veoma sam sretan što je Davor prihvatio poziv  i da ćemo zasvirati zajedno. Velika je čast i zadovoljstvo stajati s dobrim prijateljem na pozornici."
priča Sale o prvim najavljenim gostima povratničkog koncerta, sa kojima ga veže veliko prijateljstvo i nastavlja: "Što reći za Roberta Marekovića?...Marek ne samo da je izuzetni showman i glazbenik nego posjeduje i veliko znanje o rock muzici. I ja sam mnogo naučio od njega u periodu kada smo se intenzivno družili. Zahvalan sam prijatelju što je prihvatio moj poziv i biti će mi čast nastupiti sa njim na pozornici Hard Placea."

Zadovoljstvo pozivom i suradnjom sa starim frendom ne skrivaju ni Davor i Robert: "Velika mi je čast da bar malo mogu doprinjeti povratku svog starog prijatelja i producenta Saleta. Bilo je i vrijeme da se vrati rock'n'rollu, jer on je jedan od najjačih gitarista na ovim prostorima ikad. Jako se veselim koncertu, mislio sam ionako doći, a sreća je jos veća kad sam dobio poziv od Saleta da gostujem. To se ne odbija. Vidimo se svi 31.3. u Hard Placeu." rekao nam je Viduka, a Mareković dodaje:"Lijepo je Saleta opet vidjeti iza gitare. Izgleda kao svojevrsni vremeplov. Čast mi je biti dijelom koncerta.''

Zvučnu sliku na koncertu u Hard Placeu popunit će još dvoje ljudi. Klavijaturistu Tonija Markulina i svoju kćer Filiu, Sale najavljuje riječima: "Na klavijaturama će nastupiti moj stari dobri prijatelj Toni Markulin. Zajedno smo svirali u mojem prvom bendu Nužni izlaz, a nakon toga smo često surađivali u studiju.....Filia..:)...Jabuka ne pada daleko od stabla, tako i moja Filia ima slične osobine kao i ja . Već je sa 12 godina pjevala i svirala samnom na par snimki, ksilofon i klavir. A na koncertu u Hard Placeu predstavit će se i kao pjevačica!"

Neposredno nakon objave povratka na scenu Sale je objavio i prvi singl. Pjesma je to koja će se naći na njegovom povratničkom albumu, jednostavnog naziva "MinimalKA(rlovac)".

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni