Vije-sti

Samostalni referenti i S-Kapada u osječkom Exitu

Samostalni referenti i S-Kapada u osječkom Exitu

Door Deal vas poziva na koncert beogradske ska grupe Samostalni referenti, uz support osječke grupe S-kapada, 9. listopada u osječkom klubu Exit.

Samostalni referenti na sceni su duže od 19 godina te iza sebe imaju album "The GreaTESTIS Hits". Da su ponajbolji ska/punk bend u regiji dokazali su to svirajući s Manu Chaom, La Bolonchona, Jah on Slide, Postolarom Tripperom, Skadrillom...

S-Kapada pojam je koji označava dobar provod, s puno plesa i smijeha. Veselu ekipu je objedinila pozitivna ska energija koju prenose na svakoj svojoj svirci. Od samih početaka S-kapada je bila prepoznata i uslijedili su pozivi festivala u Hrvatskoj. Debitantski album "Balkan C" izdali u lipnju 2012. i dobili mnogo pozitivnih referenci.

Door Deal Vas poziva na ples i skakanje 9. listopada te ujedno i na svoj prvi organizirani događaj, kako bismo zajedničkim snagama učinili glazbenu scenu razvijenijom i aktivnijom.

Nešto o samom organizatoru i projektu:

"Door Deal projekt je nekoliko entuzijastičnih zaljubljenika u glazbu koji na glazbu gledaju nekim drugim očima. Sam cilj projekta jest približiti glazbu mladima i proširiti glazbenu scenu. Kako je već rečeno, naš cilj je širenje glazbene kulture među mladima i zbog toga smo se odlučili odreći prihoda od prodanih ulaznica. Dakle, sav prihod od ulaznica ide bendu koji nastupa.

Zašto smo se odlučili odreći se prihoda? Zato što volimo glazbu koju slušamo i želimo ju približiti mladima. Smatramo da su turbo folk, instant zvijezde i sintetička glazba uzeli previše maha na trenutnoj glazbenoj sceni. Ukoliko posjetite naše evente, možete biti sigurni da baš Vi plaćate bend, Vi nagrađujete njihovu kvalitetu, Vi širite svoje glazbene vidike. Mi ćemo se pobrinuti da organiziramo 'svirke' bendova koje Vi želite slušati. Također ćemo se potruditi da cijena ulaznice bude skromna i simbolična, dakako možete donirati i više od predviđene cijene 'upada', bendu će sigurno biti drago.

Također pozivamo bendove da se priključe ovom malom i skromnom projektu u njegovoj realizaciji. Slobodno nam se javite na mail (doordealos@gmail.com), a mi ćemo se potruditi omogućiti svirku, ukoliko se interes za istom pokaže od strane publike."

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni