Vije-sti

Sara Renar stiže u Koprivnicu

Sara Renar stiže u Koprivnicu

U petak 10.12. s početkom u 21:00 održat će se koncert Sare Renar, nagrađivane zagrebačke kantautorice koja pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Prije koncerta, bit će održana i glazbena "Tips&Tricks" radionica za polaznike programa RockLive škola koju će voditi sama glazbenica.

Sara Renar iza sebe ima pet diskografska izdanja. Album "Djeca" je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Renar nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji najbolje vokalne izvedbe. "Tišina" iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a album je zaslužio nominaciju i IMPALA  za europski album godine. Live album "Gdje povlačiš crtu" odjeknuo je u svim  medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni i svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju.

U posljednjih pet godina Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima. Osim vlastite autorske glazbe, surađivala je na projektima kazališne skupine  Montažstroj i umjetničkog kolektiva SKROZ , česta je suradnica književnih manifestacija  "Goranovo proljeće", "Tko Čita?", "Sjećanje na Tina" i "Doručak kod Krleže", surađuje sa svjetski priznatim DJ imenima (Insolate, Hibrid, Outcome), književnicima i pjesnicima (Barbara Delać,  Marija Dejanović) te radi glazbu za multimedijske projekte ( “Radio Nostalgia from Mars”  gaming OST). Dobitnica je raznih europskih priznanja i stipendija, uključujući projekt  Europske Unije za potporu mladih glazbenika "European Music Incubator", europsku  potporu za mobilnost umjetnika i-Portunus te OneBeat Balkan umjetničku rezidenciju.

Posljednji studijski album Sare Renar “Šuti i pjevaj” objavljen je u izdanju Croatia Records 8.3.2021 a kritika ga je gotovo jednoglasno ocijenila kao njen najbolji i najzreliji album u karijeri koji je potvrđen i sjajnim koncertnim nastupima u HNK Šibeniku te u Aquarius klubu u Zagrebu.

Satnica:

20:00 "Tips&Tricks" radionica sa Sarom Renar (za polaznike RockLive škole)

21:00 koncert Sare Renar

22:30 slušaona

 

Ulaz je besplatan.

VAŽNO:

Koncert će se održati u zatvorenom prostoru, te će prilikom ulaska svi posjetitelji morati pokazati Covid potvrdu i osobnu iskaznicu ili negativan nalaz testa, također uz osobnu iskaznicu. Testiranja se na ulazu neće provoditi.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni