Vije-sti

Sigrid objavila novi singl, „Burning Bridges“

Sigrid objavila novi singl, „Burning Bridges“

Nakon zadivljujuće balade „Home To You“, pjesme uz koju je zahvaljujući BBC Olympicu, Velika Britanija dočekala svoje olimpijske prvake, Sigrid se trijumfalno vraća na svjetsku glazbenu scenu sa svojim najnovijim singlom „Burning Bridges“.

“Pjesma je inspirirana jednom od najtežih situacija kroz koje sam prošla. To je pjesmo o trenutku kada, dok ste u vezi, jednostavno trebati znati reći 'znaš što, hajdemo završiti s ovim'. Kad je previše – previše je. Dogodi se trenutak u kojem nam je potreban čisti rasplet“, iskreno je progovorila Sigrid o stvarnom iskustvu i povezanim osjećajima koji su rezultirali novim singlom, simboličnog naziva „Burning Bridges“.  

Burning Bridges“, novi singl norveške pop senzacije dolazi nakon sjajnog uspjeha pjesme “Mirror” koju je magazin Elle prozvao „moćnom ljetnom himnom osnaživanja“. „Mirror“ je, podsjetimo, podjednako oduševio i kolege glazbenike pa ga je tako u roku od samo nekoliko tjedana, remiksirala zvijezda elektroničke glazbe Kelly Lee Owens te je, u sklopu zadivljujućeg „One Show“ specijala uživo izveden u Serpentine Paviljonu nakon čega je izvedba dobila epitet jednog od omiljenih svjetskih nastupa uživo.

Kao i za mnoge, protekla godina bila je za Sigrid vrijeme dubokog razmišljanja. Od svog uspona u pop svijetu 2017. godine, Sigrid se može pohvaliti priznanjima koja kao mlada umjetnica iz gradića na obali Norveške nije mogla niti zamisliti. Počevši s hvaljenim debitantskim EP izdanjem „Don't Kill My Vibe“ preko priznanja „BBC Sound Of 2018“ do niza nastupa diljem svijeta, uključujući izvedbu na koncertu Nobelove nagrade za mir (Nobel Peace Prize Concert ) te nastup na Glastonbury festivalu pred 30 000 posjetitelja i milijuna koji su festival gledali od kuće, Sigrid je osvojila pozornice kako svojom jednostavnošću tako i progresivnim stavovima o ženstvenosti u popu.

Od kad se istaknula kao „novo ime koje vrijedi pratiti“ Sigrid se nije zaustavila pune četiri godine, no kad je u vrijeme pandemijesvijet stao, suočila se s krizom identiteta. “Ono što mi je bilo najvažnije – putovati, izvoditi glazbu i biti umjetnik - oduzeto mi je. Mislila sam si, tko sam ja bez glazbe? Čovjek nije definiran onim što radi, no što sam ja bez svojeg posla? Ipak, zahvaljujući prošloj godini shvatila sam kako ne želim raditi ništa drugo. Ovim se želim baviti do kraja svojeg života“, izjavila je puna ljubavi prema glazbi i ne skrivajući koliko joj je bilo teško. Sad kada su se koncerti vratili na pozornice, Sigrid je spremna ponovo započeti svoj ples diljem svijeta! Na krilima uspješnih singlova, 24 -godišnjakinja za proljeće 2022. godine najavljuje i svoju dosad najveću turneju s nizom koncerata po Velikoj Britaniji, Irskoj i Europi.

Pjesma je dostupna na svim streaming servisima: https://sigrid.lnk.to/BurningBridgesPR

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni