Vije-sti

Silente objavili novi singl

Silente objavili novi singl "Sve što treba znat o ženi"

Dubrovački bend Silente objavio je novi singl “Sve što treba znat o ženi”.

Prva je to pjesma u kojoj nastupa nova vokalistica Lara Viktoria Ilić. Tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, uglazbio ju je Tibor Karamehmedović dok je glazbeni producent Nikša Bratoš.

“Sve što treba znat o ženi” klasičan je Silente duet Lare i Tibora, kaže bend, o ljudima koji su prepametni za ljubav, a preglupi za samoću.

“Samo da se odmah ogradimo od toga da znamo nešto o ženama jer to ne zna nitko pa ni one same. Kad ćemo objavit neku dobru pjesmu, ako ne sad? Pitao sam Tibora nakon što je drama nastala i nakon što se Lara pridružila bendu. Odgovorio je u svom stilu: stari, ja uopće ne znam što znači dobra pjesma. Prevarant jedan, ali kako god, krenuli smo i ovo je sigurno najkraći period u kojem smo morali napravit nešto jer smo htjeli da novu turneju i novu osobu u bendu obilježimo novom pjesmom.

 Nismo imali ništa spremno jer smo zapravo tek objavili album IV i on je bio prepun hitova. Ipak, neke tamo božice inspiracije pogledaju nas u pravom trenutku i cijela drama se završi s nekoliko dobrih novih pjesama koje sigurno ne bi nastale da situacija nije bila takva kakva je. Shvatit ćemo to kao znak da se sve događa s razlogom i zahvalit sudbini na prilici i fanovima na strpljenju. Mi smo ipak tuga s juga i ništa ne može biti jednostavno”, poručuje Sanin.

Singl je sniman u studijima "Fazni pomak" i "NB studio", a ton majstori su Sven Pavlović i Domagoj Perišić. Za prateći video spot zaslužni su Slađana i Filip Gržinčić iz Gržinčić Creative Visuals, sniman je u Alfa Film studiju u Zagrebu, a osim benda u njemu sudjeluju i plesači Karla Šilović i Fran Žuglić.

Novi singl dolazi nakon velikog uspjeha posljednjeg albuma “IV” koji je zauzeo ljestvice najboljih godišnjih izdanja,  a svih čak sedam objavljenih singlova ušlo je top 20 ljestvicu najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj.

Pjesma “Sve što treba znat o ženi” dostupna je na svim streaming servisima.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni