Vije-sti

Soulcase predstavio debitantsko izdanje 'Devour' uz atraktivni spot za pjesmu 'Darkest Minds'

Soulcase predstavio debitantsko izdanje 'Devour' uz atraktivni spot za pjesmu 'Darkest Minds'

Nakon dva uspješna singla, riječki bend Soulcase predstavio je debitantsko izdanje 'Devour'. EP sadrži četiri naslova u trajanju od 16 minuta, u kojima vas Soulcase provodi kroz mračne atmosfere i osjećaje.

Tekstovi pjesama su autobiografski i bave se introspekcijom ljudskog uma, kao kompleksnog i nepredvidivog entiteta. 'Devour' možete poslušati na svim streaming servisima, a bend možete podržati kupnjom EP-a u digitalnom obliku putem Bandcampa ili kupnjom limitiranog fizičkog primjerka putem njihove Facebook stranice. EP je snimao, miksao i masterirao Matej Zec u studiu G.I.S. u Rijeci.

Soulcase Bandcamp: https://soulcaseofficial.bandcamp.com/album/devour

Pjesma koja otvara EP je 'Darkest Minds' za koju je bend objavio video uradak koji možete pogledati na njihovom YouTube kanalu. Bend opisuje 'Darkest Minds' kao agresivnu i odlučnu pjesmu koja govori o borbi s vlastitim demonima. U pjesmi će se pronaći oni koji su proživjeli neki oblik borbe sa samim sobom i suočili se sa svojim strahovima. Snimanje i color grading odradio je talentirani Mateo Jurčić, a montažu potpisuje Tino Margan.

 

Soulcase je alt rock sastav iz Rijeke. Bend je započeo s radom 2019. godine, kada je skupina prijatelja odlučila započeti novo poglavlje na svom kreativnom putu. Odlučni u stvaranju vlastitog i jedinstvenog zvuka, započeli su sa stvaranjem glazbe, a posljedično tome, pomalo su nastajale i prve pjesme.

Temeljna inspiracija za Soulcase dolazi iz vlastitog života, a glazbom odražavaju svoje osjećaje, razmišljanja, strahove, odnose i sumnje. Kombinacijom mračnih i žestokih rifova te upečatljivih i pjevnih melodija, Soulcase stvara jednostavnu, ali neophodnu formulu za povezivanje slušatelja s izvornim emocijama i atmosferama koje njihove pjesme prenose.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni