Vije-sti

Splitski OCEAN

Splitski OCEAN "Osmijesima" najavljuje dugo očekivani novi album i veliki koncert u Lisinskom

Splitska grupa Ocean predstavlja najnoviji singl sa svog trećeg studijskog albuma “Ambis”.

“Pjesma “Osmijesi u boji” jedan je od najmoćnijih singlova s našeg novog albuma. Atmosferom pomalo podsjeća na sarajevsku školu komponiranja ranih 90'.  Starinskog ugođaja ali modernog aranžmana melodija pjesme u izvedbi našeg lead vokala i dobro znanog "splitskog slavuja" Stjepana Radića, lako i nenametljivo ulazi u uho slušatelja. Sudeći prema reakcijama i komentarima naših fanova mislim da i mi zbog toga imamo razlog za osmijeh. Jedva čekamo da vam je predstavimo i odsviramo uživo na našem velikom koncertu u Lisinskom uz orkestar pod ravnanjem Joška Banova i uz legende naše estradne scene.” - Dino Pleština (autor)

Pjesma “Osmijesi u boji” nastala je na nadahnute stihove crnogorskog pjesnika dalmatinskih korijena Mladena Maraša, sa kojim je bend već ranije ostvario uspješnu suradnju na singlovima "Ako ti znači" i "Crvenkapa"
 
Na pjesmi je sudjelovala ekipa vrhunskih hrvatskih i regionalnih glazbenika pod producentskom palicom sarajevskog majstora Mahira Sarihodžića u njegovom Longplay studiju u Sarajevu. Ovaj vrlo hvaljeni glazbenik i producent potpisuje i produkciju brojnih regionalnih estradnih zvijezda poput Dina Merlina, Sergeja Četkovića, Aleksandre Radović, Maye Sar i mnogih drugih. 
 
Sarihodžićeva suradnja s grupom Ocean započela je na njihovom dvostrukom albumu "Kad me pogledaš" (Mosquito Records) iz 2018. godine, na kojem potpisuje produkciju 6 pjesama, a nastavila se produkcijom njihovog aktualnog, trećeg, albuma "Ambis" koji će biti objavljen tijekom prosinca u nakladi Mosquito Records.
 
Za koncertno predstavljanje albuma Ocean su izabrali zagrebačku koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski. 15.ožujka 2022. godine Ocean će na koncertu ugostiti brojne legendarne estradne zvijezde, a glazbeni spektakl garantira big band i gudački orkestar pod ravnanjem maestra Joška Banova.
 
U dvosatnom programu, s naglaskom na pjesme sa novog albuma, Ocean će izvesti i hit singlove iz svoje diskografije, uz birane duete s njihovim glazbenim gostima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni