Vije-sti

Still Corners, britanska glazbena fantazija na jesen u Zagrebu

Still Corners, britanska glazbena fantazija na jesen u Zagrebu

Still Corners projekt je iza kojeg se nalaze Greg Hughes i Tessa Murray a koji sa sobom nosi milijunske brojke, što pregleda na Youtubeu, što fanova po svijetu. Publika u njihovim utjecajima, među ostalima, prepoznaje bezvremenske eksperimente Vangelisa, genijalnost zvukova Ennija Morriconea, glamurozni synth-pop osamdesetih, obavijen u ruho dream-popa, elektronike i surf rocka a na novom albumu osjeti se i dašak zvukova kakve stvaraju Chris Isaak, Fleetwood Mac, ili Mazzy Star

Skoro dvije godine od prvog gostovanja, kada se stvorila neraskidiva veza između hrvatske publike i ovog popularnog britanskog dvojca, Still Corners upravo je objavio novi album i datume nove turneje, od čega je 21. listopad 2021. rezerviran za - Zagreb!

Turneja kojom će Still Corners obići Europu objavljena je na krilima novog, upravo objavljenog albuma - The Last Exit - koji slušatelje vodi na hipnotičko putovanje, ispunjeno oronulim gradovima, tajanstvenim oblicima na horizontu i dugim putovanjima koja brišu granicu između onoga što je tamo, i onog čega nema. Album je u fokus dodatno dovela pandemija, kada je gotovo sve bilo prisiljeno stati.


Uvijek postoji nešto na kraju puta, a za nas je to bio ovaj album. Naši planovi su stavljeni na čekanje - album postavljen za izdavanje, turneje, video snimanja, putovanja...godinama smo non-stop putovali, a sad smo bili prisiljeni sve zaustaviti. Mislili smo da je album završen, ali s krizom smo pronašli novu inspiraciju i počeli ponovno pisati. - objašnjava Tess.


U tom kontekstu napisane su pjesme poput ‘Crying’, ‘Static’, ‘Till We Meet Again’, koje odražavaju utjecaj izolacije i potrebu za socijalnim kontaktom i intimnošću.

 

Kao središnja stvar i, jedna od najdojmljivijih pjesma na albumu istaknut je singl „The White Sands“ dok je prvi, istoimeni singl s albuma „The Last Exit“ posljednje poglavlje takozvane „Road“ trilogije Still Cornersa. Ono što je započelo s pjesmom  "The Trip" (57 milijuna pregleda), a slijedilo je s "The Message" (11 milijuna pregleda), završava sa zadivljujućom "The Last Exit".

Najava premijernog koncerta Still Cornersa u Zagrebu, u svibnju 2019. godine, pokazala je veliki interes zagrebačke publike prema dream&synth pop zvuku, a donijela je visoka očekivanja koja je bend tog kišnog četvrtka i više nego opravdao. Zagrebački koncert odveo je sve prisutne na fantastično glazbeno putovanje omeđeno zanimljivom zvučnom teksturom, zavodljivom atmosferom, i treperavim nostalgičnim melodijama. Pod utjecajem odličnih dojmova u punom Boogaloou, već tada se pokazala želja za ponovnim susretom.

Na oduševljenje zagrebačke publike, ponovni susret je upravo najavljen, i to opet u četvrtak, opet u Boogaloou, no ovog puta užitak glazbe pratit će jesenski dan i to 21. listopad.

Prvih 100 ulaznica za koncert u Boogaloou nalazi se u prodaji po cijeni od 110 kuna, dok će nakon tog prodanog kontingenta cijena ulaznice iznositi 140 kuna.

Sve novosti oko zagrebačkog koncerta, novog albuma, te detalje oko Still Corners turneje 2021 pratite na Facebook Eventu: https://fb.me/e/3YMu0mU1J

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni