Vije-sti

Sve je spremno za početak

Sve je spremno za početak "Tuluma"

Dvanaest dana uoči prvog koncerta Tulum turneje sve je spremno za nastupe Detoura, Silentea te Bajage i Instruktora. Vrata Velike dvorane zagrebačkog Doma sportova 24. listopada otvoriti će se u 19:30. Na pozornicu u 20:15 izlaze Detour, Silente će svoj nastup započeti u 21:00, a start dvosatnog Bajaginog seta tempiran je za 22:15.

Zagrebačkom Detouru pripala je čast otvoriti program prvog Tulum koncerta. Ovaj izuzetan electro pop sastav proteklih je mjeseci zabilježio izuzetno puno vrćenja na radio postajama i pregleda na You Tubeu. Tako je singl "Snijeg", s nagrađivanog albuma "A što ak’ ja…" prešao 1 milijun pregleda na You Tube servisu. Drugi veliki favorit s albuma, pjesma “Plešem sama” doživjela je plesnu “preobrazbu” u remixu Domagoja Jakića Yakke i još jednom našla put do etera mnogih radijskih postaja.

Grupa Silente početkom rujna objavila je singl "Neobranjivo" koji iz tjedna u tjedan opravdava titulu najvećeg hita albuma. Pjesma je trenutno broj 1 u Dalmaciji, a u tjednoj nacionalnoj top listi zauzima četvrto mjesto. Pripadajući videospot u svega tri tjedna skupio više od 100.000 pregleda na You Tubeu. Silente će, uz Bajagu i Instruktore nastupiti na sva tri Tulum koncerta. Nakon Zagreba karavana se seli u Spaladium Arenu 7. te riječku Dvoranu mladosti 13. listopada.

Nastupi Bajage i Instruktora na ovoj će turneji biti simbolično označeni obilježavanjem 30 godina legendarnog albuma “Sa druge strane jastuka” čiji hitovi “Zažmuri”, “Ti se ljubiš na tako dobar način”, “220” ili pak naslovna pjesma su i danas dio njihove koncertne set liste.

Splitska grupa LIbar nastupiti će na Tulumu u Spaladium Areni. I oni su bili aktivni proteklih tjedana objavivši dva remiks singla “Čuvaj me”. Pjesmu je originalno potpisao basist grupe Mario Alajbeg, a aranžman je nastao u interakciji cijele grupe s producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem. Oba remiksa potpisuju Tom Blacksoul I Mark de Line, a dostupni su na besplatnom downloadu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni