Vije-sti

Svjetska atrakcija iz Gruzije Trio Mandili premijerno u Hrvatskoj

Svjetska atrakcija iz Gruzije Trio Mandili premijerno u Hrvatskoj

Gruzijska world music senzacija Trio Mandili stiže u Boogaloo premijerno se predstaviti hrvatskoj publici! Datum za pribilježiti je 4. listopada (srijeda).

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 23 eura mogu se kupiti preko sustava Entrio, a ako ih ostane, na dan će koštati 26 eura.
Trio Mandili ("ženska marama") je gruzijski bend koji čine Tatuli Mgeladze, Tako Tsiklauri i Mariam Kurasbediani, a nastao je 2014. u Tbilisiju. Karakterizira ih polifono pjevanje uz pratnju pandurija, tradicionalnog gruzijskog žičanog instrumenta. Postale su popularne u Gruziji kada su objavili glazbeni video u kojem su izveli gruzijsku narodnu pjesmu "Apareka", koji je skupio gotovo 8 milijuna pregleda na youtubeu.

Trio Mandili izvode pjesme i na drugim jezicima, poput hindi pjesme "Goron Ki Na Kalon Ki Duniya Hai Dilwalon Ki" (“Svijet ne pripada svijetlim ili tamnim ljudima, svijet pripada onima s dobrim srcem), koju su izveli na Dan Republike, kao i poljsku pjesmu "Lipka" (“mala lipa”).

Trio Mandili je na sebe međunarodnu pažnju skrenuo 2017. kad su nastupale na Euroviziji s pjesmom "Me Da Shen" (“Ti i ja”) te osvojile 12. mjesto. U devet godina postojanja izdale su tri albuma: With Love (2015.), Enguro (2017.) i Sakartvelo (2021.), a odonda su imale nastupe u gotovo svim dijelovima svijeta.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni