Vije-sti

Svjetska baletna zvijezda otvara Exit Festival

Svjetska baletna zvijezda otvara Exit Festival

Nakon prošlogodišnjeg govora aktivista iz globalnog pokreta Standing Rock, te dirljivih i inspirativnih riječi jednog od najboljih svjetskih motivacijskih govornika Nika Vujičića, uz finalno izvođenja dijela predstave "Kosa" s više od 30 glumaca na sceni, i ovogodišnji EXIT bit će otvoren uz pravi spektakl!

Nakon što u četvrtak, 12. srpnja na glavnoj pozornici nastupi alt-rock diva LP, usljedit će veliki glazbeno-scenski performance, inspiriran osobnim osjećajem slobode koja je tema ovogodišnjeg festivala. Tako će i prvi put u povijesti Exita na glavnoj sceni nastupiti jedna od najvećih baletnih zvijezda našeg doba - Sergei Polunin! Ovaj pravi James Dean baletskog svijeta, plesač, glumac i koreograf, osvojio je planet svojim nastupima s gotovo svim najvećim svjetskim baletnim ansamblima, te s devetnaest godina postao najmlađi prvak londonskog Kraljevskog baleta. Polunin je nastupao na daskama Milanske skale, u Boljšoj teatru i kazalištu Stanislavski u Moskvi, te londonskom Royal Albert Hallu, i brojnim drugim scenama širom planete. Poznat je i po svom buntovništvu protiv establišmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova.

 

Sergei Polunin, "Take Me to Church" by Hozier: https://youtu.be/c-tW0CkvdDI

 

Finale ceremonije otvaranja režira mlada novosadska rediteljica Sonja Petrović, a Poluninu će se pridružiti preko 40 izvođača na sceni, kao i Almazian Symhony, atraktivan orkestar od 25 djevojaka, predvođen Khachaturom Almazianom, jermenskim virtuozom na violini, koji izvodi klasiku u crossover stilu! Nakon ceremonije će tradicionalno usljediti vatromet, poslije kojeg na scenu izlazi art-pop diva Fever Ray, a poslije nje i trenutno najpopularnije svjetske hip-hop zvijezde, američke grupa Migos!

 

Almazian Symphony - Seven Nation Army: https://youtu.be/tTvuhUguH_k

 

Ovaj jedinstven događaj na glavnoj pozornici EXIT festivala bit će održan u četvrtak, 12. srpnja, s početkom u 22:45h na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Novom Sadu..

 

Ceremonija otvaranja moći će se pratiti putem linka: https://www.facebook.com/exit.festival/videos/10156448912698698/

 

Prošlogodišnje otvaranje festivala, kada su se pred krcatom Petrovaradinskom tvrđavom publici obratili poznati motivacijski govornik Nik Vujičić i aktivisti Standing Rock pokreta iz plemena Siouxa, koji su pozvali svjetske lidere na mir i solidarnost, pratio je višemilijunski auditorij putem prijenosa uživo na službenoj Facebook stranici EXIT festivala koji je prenijelo na desetine globalnih medija.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni