Vije-sti

The Bastardz feat Songkillers & Radiofonik snimili zajednički singl i spot

The Bastardz feat Songkillers & Radiofonik snimili zajednički singl i spot

Funk. Groove. The Bastardz. Bane i Songkillersi. Prvi zajednički singl "Pola tebi, pola meni" demonstracija je te forme, a zašto su do kolaboracije dva najjača funk benda u Hrvatskoj trebala proći desetljeća, frontman Songkillersa Željko Banić Bane kaže: "Jex i ja vrtimo sličan film, krećemo se u istim glazbenim krugovima. 2008. godine u otprilike isto vrijeme svirao je gitare na mom albumu i zadnjem albumu Dina Dvornika, a ja sam Bastardzima pjevao prateće vokale. Valjda su nam godine osim šarma donijele i neku dodatnu pamet koja generira nove ideje."

Snimljene su dvije verzije pjesme - fenomenalna "organic funk" verzija (aranžman Zoran Jaeger Jex) i moderno plesna "electro funk" verzija u aranžmanu Predraga Martinjaka.
 
Glazba Zorana Jaegera Jexa bila je dovoljno jak magnet za Predraga Martinjaka Peggya, bivšeg člana Songkillersa, da napiše provokativan tekst o odnosu prostituke i svodnika, a Jex i Peggy nisu puno dvojili tko će publici prenijeti autorsku zamisao pjesme – Bane je svojim prepoznatljivim vokalom velikog interpretativnog dosega savršeno dočarao čovjeka s društvenog dna, koji ne zna za drugačiji život osim onoga na rubu zakona. "Ovo je prva pjesma koju pjevam, a da nisam autorski involviran, što dovoljno govori koliko me oduševila.", otkriva Bane koji je u pjesmi "Pola tebi, pola meni" osim vokalnog pokazao i gitarističko umijeće.


Za realizaciju spota je - ne bi vjerovali - opet bio zadužen Predrag Martinjak Peggy, koji je s Hrvojem Banićen režirao i složio spot pun ironičnog odmaka od stvarnosti. Posebno se ističe utjelovljenje lika i plesa Radiofonika - imaginarnog radio plesača i pokretačke snage ove verzije singla. I dok je Jex staloženi vozač koji Baneta vozi do cilja - Ksenija Gašparac Makvić je morala podnositi ekstravagantnost i maniju Baneta i Radiofonika.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni