Vije-sti

The Black Room promovira novi album u KLUB-u

The Black Room promovira novi album u KLUB-u

Bend The Black Room će 18. studenog u zagrebačkom klubu Klub promovirati album prvijenac, a predgrupa će im biti Brain Production.

The Black Room je četveročlani bend iz Rijeke osnovan 2014. godine. Glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova, te neo psihodelije 80ih i 90ih. Tekstovi su inspirirani osobnim pričama iz grada s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života, a istraživanje, osobna sloboda te društveni statusi samo su neke od tema koje prenose u glazbu.

Debi album izašao je u ožujku 2016. pod nazivom “In This Town Lies A City” te je dostupan za download putem njihove BandCamp stranice.

Album prvijenac nam donosi 12 pjesama, ali i pjesme s vrlo uspješnog EP-a “The Black Room” koji je izašao sredinom prošle godine. Album je dakle odraz dvogodišnjeg rada benda, koji nastavlja trag spomenutog EP-a, a za single “Closer” je snimljen i video-spot., a ovo će im ujedno biti prvi solo zagrebački koncert i prilika za predstavljanje albuma zagrebačkoj publici.

Odlično prihvaćeni album kako od kritike tako i od publike omogućio je bendu koncerte u Hrvatskoj i Sloveniji, od kojih su najzapaženiji onaj u rasprodanom Palachu te nastup na INmusicu 2016.

Brain Production postoji od 2009. godine u četveročlanoj postavi, a od 2014. u peteročlanoj s Ninom Marevićem na drugoj gitari. Krajem 2010. i početkom 2011. snimljen je prvi demo materijal, a u rujnu 2013. završen i izdan prvi album "Osam" s 12 autorskih pjesama. U rujnu 2014. objavljen je prvi single "Tu sam" kao najava za sljedeći album. 

Stilski se najjednostavnije mogu opisati kao žešći alter-rock s progressive strukturom čiji je kostur sastavljen od čvrstih i odriješitih ritmičkih raznolikih tempova te vrlo zanimljivih gitarskih sekvenci u kojima ima svega i svačega. Čas su to grungerske melodije, čas nabrušeni metal riffovi, a ima i vrlo interesantnih eksperimentalnih djelova, kao i nekih detalja koji zamirišu na noiserske efekte.

Ulaznice su u pretprodaji 20 kn, a na dan koncerta 25 kn.
Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
www.entrio.hr
Organizator je yem.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni