Vije-sti

The Strange u riječkom Pogonu kulture predstavlja album

The Strange u riječkom Pogonu kulture predstavlja album "Echo Chamber"

Svojevrsna supergrupa predvođena Chrisom Eckmanom, svoje hvaljeno studijsko izdanje "Echo Chamber" predstavit će i riječkoj publici.

Indie rock, Americana, garage rock, baroque pop i alter-country samo su neke od alternativnih pop/rock žanrova koje se provlače kroz novi album.
The Strange danas čine Chris Eckman te članovi bendova The Bambi Molesters i My Buddy Moose.

Precizno zaokružen, filmski atmosferičan, s povremenim dozivanjem Leeja Hazlewooda, Scotta Walkera, Van Dyke Parksa, Burta Bacharacha i Toma Waitsa u sjećanje, dodatnu energiju 'Echo Chamberu' dale su i lijepe gitarske melodije, bogato razgranana brass sekcija, te topla produkcija Antonija Gramentierija koji trenutno slovi za jednog od najcjenjenijih producenata i gitarista talijanske mlađe generacije.

'Echo Chamber' snimao je i miksao Phill Brown, koji je u preko 30 godina karijere radio s imenima kao što su Talk Talk, Dido, Robert Plant, Roxy Music, Bob Marley...

Pletivo predivnih twang gitara, elegičnih puhača i finih klavijatura, uz štrajhove ukusnih gudača sugerira i da je “Echo Chamber” prvenstveno baroque-pop djelo u dosluhu s djelima Leeja Hazlewooda, Scotta Walkera, Vana Dyke Parksa, Burta Bacharacha. Eckmanu kao srodniku Cavea, s čijim nekadašnjim suradnikom Hugom Raceom ima i sastav Dirtmusic koji je nedavno nastupio u Zagrebu, takav ugođaj još više paše. Njegov bariton, uz dojmljivost stihova s motivima bijega od poznatoga i putovanja u nepoznato - negdje na rubu s čije jedne strane mami zasljepljujuća ljepota, a s druge prijeti apokaliptična tama - navodi slušatelja da se zapita nije li “Echo Chamber” bolji od recentnih albuma Calexica, Lambchopa, Giant Sanda, Tindersticksa, Richarda Hawleya, The Decemberistsa. (Aleksandar Dragaš, Jutarnji list)
 
Ulaznice u pretprodaji dostupne su po cijeni od 65,00kn, a na dan koncerta cijena se penje na 80,00kn.

Prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Croatia records Rijeka, sustav Entrio

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni