Vije-sti

Tidal Pull ima novi singl

Tidal Pull ima novi singl "Uvijek dvanaest"

Tidal Pull, osnivači i kopljonoše tzv. big indie žanra, objavili su novi singl "Uvijek dvanaest".

Nakon hvaljenog debut albuma "Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini" i singla "Glas 42" kojim su najavili rad na novom albumu i novom žanru, tzv. post indieju, kraj uspješne koncertne godine okrunili su singlom "Uvijek dvanaest".

"Uvijek dvanaest je pjesma o geografskim mjestima na kojima ostaješ i mjestima na kojima se nađeš kao osoba. O ljudima i godinama, o odlascima i dolascima", rekli su momci iz Tidal Pulla, koji iako mladi, mudro zbore. Jasno, zato su i potpisani za Mudri Brk.

Spot potpisuje Marko Kekić, a vizual standardno Petra Divković.

Tidal Pull pokopali su big indie. Napravivši zaokret od 45 stupnjeva, odlučili su da im osnivanje samo jednog glazbenog žanra nije bilo dovoljno. Materijal za drugi album u nastajanju je raznolik, a zvuk nešto oskudniji, siviji i žešći - Tidal Pullovci su ga prozvali Post-Indie."Tidal Pull nama pošalje singl i pita je li nam dobar. Do sada im nikad nismo rekli da nije. Tako je bilo i sada. Što ćemo kada su talentirani.", objasnio je Mudri Brk.

Ako još niste preslušajte album prvijenac – „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini“ - devet pjesama posvećenih ranom suncu, američkim kantautoricama, opskurnim glazbenim člancima, galerijama, labirintima i kućnim brojevima u malim mjestima zagrebačke županije. Na albumu se nalazi devet pjesama koje potpisuju Vilim Hrastek (vokal), Ivan Blažinović (gitara), Luka Žgrablić (gitara), Borna Šućurović (bubnjevi) i Stefan Španiček (bas gitara). Za snimanje albuma je bio zadužen Mario Rašić, produkciju potpisuje Luka Dabro, a artwork i vizuale mlada zagrebačka umjetnica Petra Divković. Album je objavio Mudri Brk, a možeš ga kupiti ovdje.

Tidal Pull će nastupiti 7. prosinca u zagrebačkoj Močvari zajedno s Trophy Jumpom u sklopu programa Indie-emo naočale.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni