Deprecated: htmlspecialchars_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/wwwsoundreportco/public_html/inc/meta.php on line 231
Tina Vukov – „666“ | sound-report.com

Vije-sti

Tina Vukov – „666“

Tina Vukov – „666“

[caption id="attachment_3319" align="aligncenter" width="547"]Tina Vukov (izvor: Facebook) Tina Vukov (izvor: Facebook)[/caption]

I prije nego su objavljeni singl „666“ i prateći mu video, mlada riječka pjevačica Tina Vukov već je teaserom na YouTubeu uspjela „pokupiti“ par uvredljivih komentara.

Danas je pak objavljen službeni spot koji je režirao Luka Nižetić. Novi singl koji Tina opisuje kao prekretnicu u svojoj glazbenoj karijeri . I doista, ova pjesma za koju je tekst napisala Senka Laginja, dok glazbu potpisuju Tomislav Gojanović i Rejhan Okanović, a aranžman i produkciju Zvonimir Dusper – Dus, ima dosta trip hop elemenata i stilom podsjeća na Portishead, pogotovo na „Glory Box“.

Sama Tina u intervjuu za Večernji list kao uzore za kreiranje svog novog zvuka koji naziva „dark pop“ spominje Hooverphonic, Lanu Del Rey i Madonnin album Ray of Light koji su svi redom u većoj ili manjoj mjeri bili pod utjecajem trip hopa, pa čak i direktnim uzorom Portisheada.

„666“ je pitko pop štivo i dobrodošla promjena u Tininom glazbenom izričaju. Možda je previše drugačije za mainstream ukus, ali će vjerojatno naići na dobar odjek kod poklonika prethodno spomenutih i sličnih izvođača. Sad valja pričekati cijeli album na kojem Tina Vukov trenutno radi.

Tinu Vukov možete pratiti na njenoj službenoj Facebook stranici.

http://www.youtube.com/watch?v=EHaGeeE53I0   Tekst: Ana Hotko
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni