Vije-sti

ToMa predstavlja novi singl

photo: ToMa, credit: Mislav Žabarović

ToMa predstavlja novi singl "Budala ja"

ToMa je poslušao legendarni stih – play that funky music – prebacio se u funky mood i izbacio singl Budala ja koji će vam ući u uho i natjerati vas na ples gdje god se nalazili.

Autor teksta i glazbe je ToMa, a aranžman i produkciju potpisuje talentirani producent Ivan Pešut. Ovim singlom ToMa najavljuje svoj prvi album koji bi trebao ugledati svjetlo dana već sljedeće godine, a Budala ja donosi najbolje od plesnih i urbanih stilova.

ToMa je na glazbenoj sceni već 4 godine i u tako kratkom vremenu je ostvario brojne uspješne suradnje, domaće i inozemne. U 2018. godini je objavio prvu pjesmu Ljubiš, ali ne voliš čiji je autor Marko Kutlić, a godinu nakon započinje suradnju sa švedskim producentima Andreasom Björkmanom i Adrianom Pupavac koji su ga primijetili i kontaktirali na Instagramu, dogovorili suradnju i objavili ToMinu drugu pjesmu Noć za kraj. Isti autorski i producentski tim zaslužan je i za stvaranje pjesme Vrijeme je koju je ToMa publici predstavio 2020. godine, a šira javnost ga je bolje upoznala kada se pojavio na Dori 2021. godine pjesmom Ocean of love.

ToMa radi kao radijski voditelj i paralelno razvija svoju glazbenu karijeru. Na Splitskom festivalu 2021. godine za pjesmu Zaboravljeni proglašen je najboljim debitantom, a ovu godinu je započeo osvajanjem 7. mjesta na Dori s pjesmom In the darkness. Nakon Dore, ToMa je izbacio singl Pero na dlanu koji potpisuje Matija Cvek, a za aranžman je zaslužan Ivan Pešut.

Ovaj multitalentirati glazbenik je vlasnik smeđeg pojasa u karateu, trenirao je judo, košarku, nogomet, a bio je čak i odbojkaški trener. Sportskog je i natjecateljskog duha, a to je pokazao i kada je bio pozvan na The Voice UK gdje je direktno od nekih 200 tisuća prijavljenih prošao u drugi predizborni krug u kojem je bilo tri i pol tisuće kandidata.

Ovaj strastveni obožavatelj Harryja Pottera nije zapeo za oko samo hrvatskoj publici, producentima i glazbenicima pa je dobio vrlo primamljive ponude od producenata Rickyja Martina zaslužnih za veliki hit koji je objavio s Malumom - Vente Pa' Ca. S obzirom na to da je godinama trenirao latinoameričke plesove i osvojio nebrojeno nagrada i prvenstava, vjerujemo da bi ova suradnja rezultirala velikim hitom.

ToMa je već imao priliku pokazati svoje plesne i glumačke sposobnosti u mjuziklu Bitanga i Princeza u kojem je imao glavnu ulogu, a to je još jednom potvrdio i u spotu za singl Budala j koji je premijerno prikazan na promociji koja se održala u Zagrebu 18.10. u baru Spunk na kojoj su se pojavili brojni ToMini prijatelji i kolege glazbenici.

Videospot je djelo Andrije Jurčevića, ToMinog stalnog suradnika zaslužnog za gotovo svaki njegov spot. Posebnu ulogu u spotu imale su cure iz Plesnog studija Korak, poznate po svom nastupu u Supertalentu i koreografkinja Magdalena Katić. Njihov doprinos spotu i cijelom vizualu dao je posebnu prepoznatljivost.

Dok ToMa, naš funky i groovy pratitelj na plesnom podiju priprema svoj prvi album, veselimo se njegovim novim singlovima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni