Vije-sti

Triggerfinger u sklopu europske turneje dolaze u Zagreb

Triggerfinger u sklopu europske turneje dolaze u Zagreb

[caption id="attachment_3570" align="aligncenter" width="547"]Triggerfinger (promo) Triggerfinger (promo)[/caption]

Belgijski rock trio Triggerfinger dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture 20. studenog u sklopu velike europske turneje na kojoj promoviraju zadnji album By Absence of the Sun.

Triggerfinger su proboj na scenu počeli s istoimenim debitantskih albumom iz 2004. godine, a njihov zvuk odmah je uspoređen s Queens Of the Stone Age i Led Zeppelinom. Uslijedili su studijski uratci What Grabs Ya iz 2008. i All This Dancin' Around iz 2010. godine koji su učvrstili popularnost benda u rodnoj Belgiji, ali i Nizozemskoj.

No, nitko nije mogao predvidjeti koji će uspjeh Triggerfinger postići s obradom pjesme Lykke Li "I Follow Rivers" koja je postala radijski hit i zasjela na prva mjesta top lista u Belgiji i Nizozemskoj. Bend se tako otisnuo na uspješnu europsku turneju, nakon koje su se povukli i počeli raditi na novim stvarima.

Produkt toga je najnovije studijsko izdanje By Absence of the Sun objavljeno ove godine na kojem rock trojac, ogoljen na vokal, bass, gitaru i bubnjeve, kroz glazbu zaziva duh sedamdesetih, portretira blues, glam i buku. Jedan od trenutno najvećih belgijskih bendova, Triggerfinger će se i ovaj put otisnuti na veliku europsku turneju i odraditi 50 nastupa u 14 zemalja. Jedna od postaja je zagrebačka Tvornica kulture u kojoj će pokazati u čemu su najbolji kao grandiozni rock bend koji isto zna otkriti nježniju stranu.

http://www.youtube.com/watch?v=vuJB1-GXhgE
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni