Vije-sti

Trokut i ELEVEN u KSET-u predstavljaju nadolazeće albume

Trokut i ELEVEN u KSET-u predstavljaju nadolazeće albume

Electronic jazz band Trokut i one-man electronic act ELEVEN 17. veljače stižu u KSET!

Trokut se u godini za nama posvetio koncertnoj promociji aktualnog EP-a „Rotate, Align”, nominiranog za nagradu Elector u kategoriji Electronica singl/EP godine. EP je donio zaokret u zvuku benda, spajajući jazz i elektroniku s raznim novim utjecajima, poput trip-hopa i dream-popa. Bend u KSET-u, uz aktualni EP te pjesme s albuma „Shapeless”, premijerno izvodi novi materijal s nadolazećeg drugog albuma, a ELEVEN promovira materijal s budućeg albuma prvijenca, najavljenog za drugi dio godine.

Trokut je electronic jazz band osnovan 2018. godine. Čine ga Ana Čop na vokalu i synthesizerima, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima. U svojoj diskografiji broje debitantski album „Shapeless” (2020.) te EP „Rotate Align” (2022.). Do sada su nastupili na nizu renomiranih festivala Hrvatskoj, Sloveniji i Poljskoj, poput Jazz festivala Ljubljana, Jazz festivala Jantar , Telekom Electronic Beats festivala Zagreb i MENT festivala Ljubljana te u klubovima diljem Europe, poput berlinskog Donau115.

ELEVEN je samostalni live act ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića, koji svoju glazbu izvodi uživo uz pomoć sintesajzera, sekvencera, samplera i ritam mašina. Glazbu mu karakteriziraju čvrsti, plesni ritmovi i bass dionice koje se isprepliću s emotivnim filmskim temama te poletnim sekvencama analognih sintesajzera. 2020. godine osvojio je nagradu Ambasador 2020 za najperspektivniji autorski projekt. Ostavio je duboki trag na domaćoj glazbenoj sceni kao autor i aktivan član bendova ABOP, Chui i Kries, nekadašnji bubnjar bendova Pridjevi, Lollobrigida, Pips, Chips & Videoclips i Mayales te prateći bubnjar Natali Dizdar i Dine Dvornika.

 
Karte je po pretprodajnoj cijeni od 7 (52,74 kn) mogu se kupiti putem linka.
Na dan koncerta cijena karte je 9
€ (67,81 kn).
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni